Oglas
· · Komentari: 1
budite praktični

Nemate PREZLE pri ruci? Otkrivamo vam pet iznenađujućih ZAMENA za ovaj sastojak!

Zaista nema ništa bolje od pripremanja večere za celu porodicu. Ali šta se dešava kada posegnete u ormar za svojom kutijom sa prezlama, a ona je prazna? Naoružani ovim genijalnim zamenama za prezle, nikada nećete morati da brinete da li će vam ponestati

1654328432_schnitzel-g1294e226c_640.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Ove osušene mrvice hleba su ključni sastojak mnogih recepata. One dodaju hrskavost jelima, a u nekim receptima deluju i kao vezivno sredstvo. 

Pročitajte još: Spisak ZAČINA koje obavezno morate da imate u kuhinjskom kredencu i zamrzivaču

Ali ako vam ponestane, postoji mnogo osnovnih namirnica koje se mogu fino zgnječiti da bi oponašale hrskavu teksturu prezle kupljene u prodavnici, a one su savršeno platno za mnoštvo dodataka ukusa: limunova kora, sveže ili sušeno bilje,.

Evo koje su najbolje zamene za prezle: 

Ovsene pahuljice:

Ovas je savršena zamena za prezle koje su u ulozi da povežu neka jela, kao što su naprimer mlevena mesa. Iako nisu idealne za hrskavi završnicu, oni dodaju pravu količinu teksture kako bi povezali sastojke, pa čak i jaja i testeninu.

Tortilja čips: 

Ovo je odlična zamena za tradicionalne hlebne mrvice bez glutena. Možete koristiti ove hrskave mrvice za premazivanje pilećih kotleta i ribljih fileta, ili možete presaviti zdrobljeni čips od tortilje u mešavinu mesnih ćuftica. Samo zapamtite da u ovom slučaju ne stavljate so u jelo jer su tortilje same po sebi slane.

Običan čips od krompira: 

Tražite još jedan hrskavi izbor bez glutena. Zdrobljeni čips daje dodatni ukus jelima, pa možete koristiti čak i čips sa vašim omiljenim ukusima. I da li ste se ikada pitali šta da radite sa izmrvljenim čipsom na dnu kesice koji je teško pojesi? Odvojite ga za prezle. 

Orašasti plodovi:

Zdrobljeni orašasti plodovi večeri daju dodatni ukus i hranljive materije. Bademi, orasi ili indijski oraščići će stvoriti koricu prepunu ukusa za ribu ili piletinu. Ovo je čak i zdrava zamena za prezle jer su orašasti plodovi izvor različitih vitamina i minerala. 

Semenke

Još jedna zdrava zamena za prezle. Najbolje zamene su semenke susama i suncokreta jer imaju blag i lep ukus, a pružaju divnu teksturu jelima. 

Parmezan

Parmezan je savršena podloga i sastav je mnogih recepata. Za razliku od drugih sireva, parmezan se neće u potpunosti otopiti, tako da će proteini u njemu rezultirati hrskavom, sirnatom, slanom korom.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas