Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Пет намирница које ЧУВАМО ПРЕДУГО: Већина их не баца, иако им је истекао рок

Вероватно их и ви чувате предуго

1661339861_friz.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

За многе намирнице, попут меса или млека, знамо колико дуго могу стајати у фрижидеру пре него што се покваре. Ако се деси да заборавимо, по непријатном мирису или укусу знамо да треба да их бацимо.

Међутим, неке друге намирнице чувамо предуго, несвесни  да не би требало да их конзумирамо уопште. То су углавном намирнице које не испуштају јаке мирисе, па заборављамо да треба да их се отарасимо.

Реадер‘с Дигест саставио је листу намирница које углавном чувамо дуже него што треба.

1. Пиво

Уколико чувате пиво на собној температури, временом се квари његов укус. После отприлике пар месеци топлота, ваздух и светлост продиру кроз стаклену боцу и кваре укус пива. Боља опција је чување овог ннапитка у фрижидеру.

Прочитајте још: Да зимница друже траје: Ево како да правилно СТЕРИЛИШЕТЕ ТЕГЛЕ

2. Бели лук

Бели лук је најбоље чувати у хладној и тамној просторији до три месеца. Најбоље је чувати у мнрежастим кесицама. Уколико се предуго чува, почиње да се суши и клија.

3. Кромпир

У остави обично може стајати до два месеца. Када крене да клија или добије црне тачке, знаћете да је изгубио свежину.

Прочитајте још: Направите СПРЕЈ ЗА ЧИШЋЕЊЕ ВОЋА И ПОВРЋА: Уклоните све штетне материје на природан начин (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

4. Прашак за пециво

Сода бикарбона и прашакк за пециво обично стоје и годинама у кухињским ормарићима. Међутим, они временом губе својства. Ако желите да проверите да ли су и даље довољно свежи и за употребу, урадите један ескперимент: помешајте соду бикарбону са сирћетом и прашак за пециво са топлом водом. Уколико пене и видите мехуриће, значи да су још увек добри за коришћење.

5. Чај

Кесице чаја најбоље је искористити до годину дана. Како време пролази, уља у чајевима кваре се, дајући лош укус овом напитку. Исто важи и за кафу.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas