Oglas
· · Komentari: 0

Pet namirnica koje ČUVAMO PREDUGO: Većina ih ne baca, iako im je istekao rok

Verovatno ih i vi čuvate predugo

1661339861_friz.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Za mnoge namirnice, poput mesa ili mleka, znamo koliko dugo mogu stajati u frižideru pre nego što se pokvare. Ako se desi da zaboravimo, po neprijatnom mirisu ili ukusu znamo da treba da ih bacimo.

Međutim, neke druge namirnice čuvamo predugo, nesvesni  da ne bi trebalo da ih konzumiramo uopšte. To su uglavnom namirnice koje ne ispuštaju jake mirise, pa zaboravljamo da treba da ih se otarasimo.

Reader‘s Digest sastavio je listu namirnica koje uglavnom čuvamo duže nego što treba.

1. Pivo

Ukoliko čuvate pivo na sobnoj temperaturi, vremenom se kvari njegov ukus. Posle otprilike par meseci toplota, vazduh i svetlost prodiru kroz staklenu bocu i kvare ukus piva. Bolja opcija je čuvanje ovog nnapitka u frižideru.

Pročitajte još: Da zimnica druže traje: Evo kako da pravilno STERILIŠETE TEGLE

2. Beli luk

Beli luk je najbolje čuvati u hladnoj i tamnoj prostoriji do tri meseca. Najbolje je čuvati u mnrežastim kesicama. Ukoliko se predugo čuva, počinje da se suši i klija.

3. Krompir

U ostavi obično može stajati do dva meseca. Kada krene da klija ili dobije crne tačke, znaćete da je izgubio svežinu.

Pročitajte još: Napravite SPREJ ZA ČIŠĆENJE VOĆA I POVRĆA: Uklonite sve štetne materije na prirodan način (RECEPT/VIDEO)

4. Prašak za pecivo

Soda bikarbona i prašakk za pecivo obično stoje i godinama u kuhinjskim ormarićima. Međutim, oni vremenom gube svojstva. Ako želite da proverite da li su i dalje dovoljno sveži i za upotrebu, uradite jedan eskperiment: pomešajte sodu bikarbonu sa sirćetom i prašak za pecivo sa toplom vodom. Ukoliko pene i vidite mehuriće, znači da su još uvek dobri za korišćenje.

5. Čaj

Kesice čaja najbolje je iskoristiti do godinu dana. Kako vreme prolazi, ulja u čajevima kvare se, dajući loš ukus ovom napitku. Isto važi i za kafu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas