Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

По рецепту наших бака: Како најбрже скувати пшеницу? Трик који ће вам уштедети време

Сезона слава је кренула, а овај трик ће вам помоћи да уштедети време приликом кувања пшенице

1667904674_shutterstock_2119057331.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Увелико смо зашли у доба слава. Славе су део наше традиције и заузимају посебно место и веома су важне за сваку породицу. Поред славског колача и свеће, незаобилазно је жито којим се дочекују гости.

Како у ово модерно доба имамо све мање времена, тако се нажалост и жито све ређе кува код куће, наручује се готово. Истина је да је кување жита дуготрајан процес и да одузима доста времена, али постоји један трик који су примењивале наше баке, а сигурно ће вам уштедети време.

Прочитајте још: Да ли сте некада на овај начин користили РЕНДЕ? Сматра се да је овако једноставније (ВИДЕО)

Све што треба да урадите јесте да у шерпу сипате пшеницу, а затим налијете воде толико да прекрије зрна. Загрејте до кључања, а затим искључите и склоните пшеницу са ватре.

На неко хладно и суво место (шпајз, остава) поставите пресавијен столњак, а преко њега ћебе савијено на два дела. На ћебе ставите врућу шерпу са пшеницом, никако не одливајте воду, и добро умотајте ћебетом.

Можда је најбоље ово радити пред спавање - оставите да се "кува" у ћебету целу ноћ, а ујутро када устанете, имаћете савршено скувано жито! Свако зрно ће се раскувати, а неће бити ни грама оних беличастих наслага које се увек појаве када пшеницу стандардно кувате на шпорету сатима.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas