Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Професионални КУВАРИ открили тајну: Ово је најбоља техника за КУВАЊЕ ЈАЈА

Кување јаја чини се као најједноставнији начин за припрему доручка, али није увек тако...

1704714159_Foto-Shutterstock-kuvana-jaja.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Многе домаћице имају проблем да им јаја попуцају током кувања а беланце исцури.

Већина домаћица има и дилему да ли је боље јаја ставити у хладну воду па постепено загревати или спустити јаја у кључалу воду.

Професионални кувари имају одговор на сва ова питања, али и откривају трик како да вам јаја никад не попуцају током кувања, пише портал "Абле китцхен".

Већина кувара има неку своју тајну кад је у питању не само кување јаја већ и како би се оно лакше ољуштило. Многи сипају со у воду у коју се кувају јаја што ће, уколико дође до пуцања спречити изливање беланца. Како објашњавају професионални кувари јаја често садрже ваздушни мехур који се услед топлоте током кувања шири и ствара притисак што може да доведе до пуцања љуске.

Да би избегли да беланце исцури из љуске многи кувари користе невероватан трик. Наиме, они на дно шерпе с водом ставе пет, шест чачкалица. Иако делује бизарно, научно објашњење је да целулоза из чачкалица током кувања спречава да беланце да исцури из љуске ако дође до пуцања.

Кувари решавају и дилему да ли јаје треба ставити у хладну или врелу воду. Уколико ставите јаје да у хладну воду да се постепено загрева процес кувања ће трајати дуже него кад га ставите у прокључалу воду. Недостаци ове стратегије су повећана шанса за пуцање и неравномерно кување које долази са високим температурама зато је препорука да после пола минута смањите температуру како би се беланце и жуманца кувала полако и равномерно.

Испирање хладном водом већ куваних јаја још један је трик који се користи како би се љуска брже и лакше ољуштила. Овај трик заиста помаже, посебно ако кашиком мало разбијете љуску јер хладна вода помаже да се љуска лакше одвоји од јајета.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas