· · Коментара: 0
КОРИСНО

Спанаћ спремите НЕЖНО, а пилетину са маринадом ПРСТЕ ДА ПОЛИЖЕШ

Уколико волите пилетину са роштиља, научите како да је правилно припремите.

1599467482_Depositphotos_234709480_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Месо ће имати бољи укус ако га оставите да преноћи у маринади од уља и зачина, или бар да одстоји неколико сати пре печења.

Прочитајте још: СТРУЧЊАЦИ ПРЕКЛИЊУ – НЕ РАДИТЕ ОВО С ПИЛЕТИНОМ! Ужасна грешка због које рескирате здравље

У маринади треба да се нађу мед, лимун, бели лук, сенф, бибер, црвена паприка, тимијан, рузмарин и мајчина душица, јер се са овом мешавином пилетина изврсно слаже.

Карабатак одкоштите, прса нежно излупајте

Ово је посебно важно за пилећа прса, која су немасна и немају неки нарочити укус. Осим тога, пилећа прса можете да изравнате и тучком да би се лепше пекла. Карабатак обавезно одвојите, а да бисте избегли да комади пилетине буду неједнако испечени, исеците их на комаде приближно исте величине.

Не уништавајте хранљиве материје кувањем Фото: Пиксабеј

Спанаћ на пари

Често се истиче да је гвожђе најважнији састојак спанаћа, али не би требало да се занемари да садржи и фолну киселину, магнезијум, калијум, калцијум и целулозу. Савет је да се овај зелениш пет минута термички обрађује на пари, јер тако најмање губи хранљиве елементе.

Прочитајте још: Колико је то када кажу КАШИКА шећера и зашто НИКАКО НЕ КОРИСТИТИ ОМЕКШИВАЧ ЛЕТИ?

С обзиром на то да спанаћ садржи оксалну и мокраћну киселину требало би да га избегавају они који пате од артритиса, реуме, камена у жучи и бубрезима.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.