Oglas
Oglas
· · Коментари: 1
ПИЛЕТИНА

СТРУЧЊАЦИ ПРЕКЛИЊУ – НЕ РАДИТЕ ОВО С ПИЛЕТИНОМ! Ужасна грешка због које рескирате здравље

Без обзира на потенцијалне опасности од прања пилетине, заиста нема разлога за такву праксу.

1597051874_chicken-3212144_1280.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Многи пилетину пре печења детаљно перу водом верујући да тако уклањају бактерије с меса. Ипак, ово није добро јер се бактерије само шире судопером и кухињским елементима, а могу завршити и на одећи.

Прочитајте још: Овде сунцобран и лежаљке НЕ ПЛАЋАТЕ, хране има КОЛИКО ЖЕЛИТЕ, а за децу је све БЕСПЛАТНО (ФОТО)

Стручњаци кажу да је једини прави начин за потпуно уништавање бактерија тај да се месо пече на одговарајућим температурама. Већина људи који перу пилетину мисле како на тај начин уклањају бактерије с ње. Премда јесу у праву када претпостављају да сирова пилетина често врви од бактерија као што је кампилобактерија или салмонела, прање водом не помаже против тога.

И професионалци се свађају

Напротив, таква пракса чак погоршава проблем, јер вода може раширити бактерије око судопера, по кухињским елементима, па чак и вашој одећи. Центар за контролу и превенцију болести тврди да је једини сигуран начин за елиминацију бактерија кување пилетине до одговарајуће температуре, а ова правила се односе и на друге врсте меса и рибе.

Прочитајте још: Стручњаци откривају: Ове НАМИРНИЦЕ не бисте требали да држате у ФРИЖИДЕРУ

Минимална температура куване пилетине треба бити 165 степени. Чак су и професионални кувари подељени по овом питању. Чувена Јулиа Цхилд била је непоколебљиви присталица прања пилетине, док је Ина Гартен недавно потврдила како нема потребе за тиме.

Фото: Пиксабеј

Која је у праву? Гартен на својој страни има науку, која подржава њен став, и без обзира на потенцијалне опасности од прања пилетине, заиста нема разлога за такву праксу, осим евентуалнога робовања дугогодишњим навикама.

Прочитајте још: Једите ЈАБУКЕ и имаћете блиставо бео ОСМЕХ

Остајете ли и након овога лојални прању пилетине, побрините се барем да после тога правилно дезинфикујете све површине с којима је прскање могло доћи у контакт, како би се спречила масовна контаминација.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas