· · Коментари: 0
савет

Спремите најукуснији печени кромпир: Једноставан савет кувара

Кромпир се једноставно прави, а јако је укусан, што га чини омиљеним јелом многих

1659439404_potato-wedges-gfebc462f6_1280.jpg
Фото: Пиxабаy

Када је правилно припремљен и куван, печени кромпир може да надмаши основно јело уз које иде. 

Кључ за прављење најбољег печеног кромпира заиста се своди на само неколико фактора: коришћење праве врсте кромпира, правилну припрему, исправну методу кувања и, наравно, креативност са додацима.

Прочитајте још: Продужите ХЛЕБУ свежину уз мали трик, а није одлагање у замрзивач

Како направити савршени печени кромпир код куће?

Припрема:

Једна од најчешћих грешака при печењу кромпира је да га чврсто умотате у фолију и стварите у рерну. Према Џошуи Реснику, инструктору на Институту за кулинарско образовање, постоје једноставни начини да се побољша укус и да се постигне та хрскава корица. Кувар предлаже да кромпир темељно очистите сољу, што помаже да се омекша и уклони свака прљавштина.

Прочитајте још: Колико шољица кафе је превише на дневном нивоу? Изнад ове бројке не би требало да идемо

- Додајте добру количину соли и довољно воде да направите пасту, а затим само рукама утрљајте со по целом кромпиру - саветује он. Потом, суши кромпир кухињском крпом или убрусом, пробуши га виљушком и премаже уљем и морском сољу пре него што га стави у рерну. Пробијање кромпира виљушком помаже у ослобађању паре и осигурава да се кромпир равномерно пече.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.