Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ТАЈНИ РЕЦЕПТ НАШИХ БАКА: Погледајте шта су увек стављале у супу

Припрема је толико једноставна да свако дете може да је направи

1749123336_shutterstock_1286040790.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

За ово вам треба само два састојка, брашно и јаја, а припрема је толико једноставна да свако дете може да је направи.

Колико брашна и колико јаја?

Зависи колико таране желите да правите. У суштини можете правити и од само једног јајета, можете и од веће количине, ако имате где да складиштите осушену тарану.

У овом случају рецепт је за количину коју можете потрошити релативно брзо, а није потребно ни много простора за њено сушење.

Потребно је:

3 јајета,
300 г оштрог брашна (отприлике).

Напомена:

Зашто оштро брашно?

Тесто од глатког брашна и тесто које сте много месили постаје сувише „гумено“, лепљиво и тешко ћете га рендати. Али, ако тесто за тарану ипак почне да се лепи за треницу, уваљајте га поново у брашно и набрашњавите га сваки пут кад почне да се лепи.

Припрема:

У чинију ставите половину брашна и у њега умешајте јаја. Додајте постепено и остатак брашна. Тесто није потребно дуго месити, довољно је да све сједините. Битно је да тесто буде суво и тврдо како бисте га могли нарендати на треницу. За рендање узимајте мање комаде теста, лакше је. Само водите рачуна да не нарендате и прсте заједно са тестом. Тесто рендајте на крупније ренде за крупније комадиће, а на ситно за мале мрвице теста које ће изгледом највише подсећати на кус-кус.

Нарендану тарану поспите брашном и оставите на крпи или столњаку барем 24 сата или док се потпуно не осуши.

Још нешто кад је сушење у питању, избегавајте да правите тестенину по влажном времену, односно када има много влаге у ваздуху јер ће онда тесто постати сиво-зелено. У току сушења потребно је да тарану мало протресете и измешате како би се равномерније сушила. Добро осушена тарана треба да буде бледо жуте боје, што зависи и од боје жуманаца.

Осушену тарану чувајте у крпеним врећама, на сувом месту. Добро осушену тарану можете чувати и у посудама са поклопцем, битно је само да тарана буде потпуно сува како се не би убуђала.

(Крстарица)

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas