Палачинке су омиљени доручак и у слаткој и у сланој варијанти и не постоји особа која их није правила или бар покушала.
Свака земља има свој рецепт како спрема ово фантастично јело, а свака домаћица или кувар имају своје трикове који помажу да тесто буде што укусније и лакше за прављење. Зато су искусне домаћице откриле како то можете да побољшате палачинке, помоћу састојка који је обавезан као сос у разним празничним и славским салатама.
У питању је мајонез.
Сигурно никада до сада нисте додавали мајонез у тесто за палачинке и делује вам вероватно чудно. Али, он има добар састав састојака, који помажу да се палачинке лакше прже. У тесто за палачинке додајте максимално 2 кашике мајонеза у зависности коју количину правите, увек може мање, али никада више од ове количине. Он ће учинити да се палачинке не лепе, а више не морате да додајте уље ни у смесу ни да премазујете тигањ, а изузетно су мекане.
(Ствар укуса)
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ