Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЦАКУМ-ПАКУМ

ТОП 5 ТРИКОВА за чишћење куће - Ево у које време професионалци увек чисте!

Одржавање чистоће вашег дома је бесконачан задатак. Али то не значи да мора бити тешко.

1630659899_Depositphotos_189006632_xl-2015.jpg
ФОТО: Депозит
Oglas

Постоји неколико ствари које штеде време и које професионалне чистачице раде сваки пут када чисте, што задатак може учинити мало лакшим. Следите ових пет једноставних професионалних трикова за чишћење кућа како би ваш дом блистао.

Прочитајте још: Трик који ће вам олакшати живот: Пресеците ЛИМУН на четири дела, додајте со и ставите НА СРЕД КУХИЊЕ!

Увек чистите од врха до дна

Чишћењем сваке собе од врха до дна осигуравате да прашина или мрвице не падну на место које сте већ очистили. Започните брисањем прашине са плафона, светиљки, зидова и прозора. Након брисања прашине на вишим површинама, пређите на намештај и декоративне елементе. На крају, завршите са подом. 

Увек чистите на природној светлости, у периоду између 10 и 15 часова.

Учините чишћење бржим помоћу поделе

Осим чишћења одозго према доле, најбоље је сваку просторију поделити на делове за брзо чишћење. Очистите сваки одељак пре него што пређете на следећи одељак, увек се крећући од врха до дна. Обично остављате кухињу за крај. Такође, добра идеја је да почнете чишћењем најгорег дела собе и да наставите даље. Ово не само да ће осигурати да се најпрљавији део собе прво очисти, већ ће и чишћење остатка просторије учинити лаким.

Фото: Депозит

Користите машину за судове

Професионални чистачи знају да машина за прање судова није само за посуђе. Искористите овај згодан уређај на најбољи начин користећи га за чишћење разних других предмета по кући. Када дубински чистите своје купатило, додајте држач четкице за зубе и посуду за сапун на горњу полицу да бисте очистили прљавштину са оних битних делова без потребе за рибањем. Додајте одводе за посуђе и филтер у машину за прање судова док чистите кухињу како би ти прљави делови блистали.

Одржавање средстава за чишћење

Одржавајте чисте сунђере, крпе за брисање и четке за испирање након сваке употребе и пустите их да се осуше у добро проветреном простору. То је нешто што често занемарујемо јер чишћење само по себи може бити довољно заморно. 

Увек чистите на природној светлости

Отварање свих завеса и ролетни у вашој кући откриће тоне скривене прљавштине и прашине, због чега већина професионалних чистача највећи део чишћења обавља средином дана. Природно светло је најбоље светло за гледање вашег дома критичним оком, па се придржавајте временског оквира од 10 до 15 часова. да обавите дубинско чишћење. На тај начин ћете имати довољно природног светла које ће осветлити ваш дом док чистите.
 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУК

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas