Oglas
· · Komentari: 0
CAKUM-PAKUM

TOP 5 TRIKOVA za čišćenje kuće - Evo u koje vreme profesionalci uvek čiste!

Održavanje čistoće vašeg doma je beskonačan zadatak. Ali to ne znači da mora biti teško.

1630659899_Depositphotos_189006632_xl-2015.jpg
FOTO: Depozit
Oglas

Postoji nekoliko stvari koje štede vreme i koje profesionalne čistačice rade svaki put kada čiste, što zadatak može učiniti malo lakšim. Sledite ovih pet jednostavnih profesionalnih trikova za čišćenje kuća kako bi vaš dom blistao.

Pročitajte još: Trik koji će vam olakšati život: Presecite LIMUN na četiri dela, dodajte so i stavite NA SRED KUHINJE!

Uvek čistite od vrha do dna

Čišćenjem svake sobe od vrha do dna osiguravate da prašina ili mrvice ne padnu na mesto koje ste već očistili. Započnite brisanjem prašine sa plafona, svetiljki, zidova i prozora. Nakon brisanja prašine na višim površinama, pređite na nameštaj i dekorativne elemente. Na kraju, završite sa podom. 

Uvek čistite na prirodnoj svetlosti, u periodu između 10 i 15 časova.

Učinite čišćenje bržim pomoću podele

Osim čišćenja odozgo prema dole, najbolje je svaku prostoriju podeliti na delove za brzo čišćenje. Očistite svaki odeljak pre nego što pređete na sledeći odeljak, uvek se krećući od vrha do dna. Obično ostavljate kuhinju za kraj. Takođe, dobra ideja je da počnete čišćenjem najgoreg dela sobe i da nastavite dalje. Ovo ne samo da će osigurati da se najprljaviji deo sobe prvo očisti, već će i čišćenje ostatka prostorije učiniti lakim.

Foto: Depozit

Koristite mašinu za sudove

Profesionalni čistači znaju da mašina za pranje sudova nije samo za posuđe. Iskoristite ovaj zgodan uređaj na najbolji način koristeći ga za čišćenje raznih drugih predmeta po kući. Kada dubinski čistite svoje kupatilo, dodajte držač četkice za zube i posudu za sapun na gornju policu da biste očistili prljavštinu sa onih bitnih delova bez potrebe za ribanjem. Dodajte odvode za posuđe i filter u mašinu za pranje sudova dok čistite kuhinju kako bi ti prljavi delovi blistali.

Održavanje sredstava za čišćenje

Održavajte čiste sunđere, krpe za brisanje i četke za ispiranje nakon svake upotrebe i pustite ih da se osuše u dobro provetrenom prostoru. To je nešto što često zanemarujemo jer čišćenje samo po sebi može biti dovoljno zamorno. 

Uvek čistite na prirodnoj svetlosti

Otvaranje svih zavesa i roletni u vašoj kući otkriće tone skrivene prljavštine i prašine, zbog čega većina profesionalnih čistača najveći deo čišćenja obavlja sredinom dana. Prirodno svetlo je najbolje svetlo za gledanje vašeg doma kritičnim okom, pa se pridržavajte vremenskog okvira od 10 do 15 časova. da obavite dubinsko čišćenje. Na taj način ćete imati dovoljno prirodnog svetla koje će osvetliti vaš dom dok čistite.
 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUK

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas