· · Коментара: 0
КОРИСНО

У ЈЕДНОМ ПОТЕЗУ ољуштите парадајз као ПРОФЕСИОНАЛНИ КУВАР

Већина рецепата за кувана јела подразумева да се употребити ољуштен парадајз. Откривамо једноставан трик како да то урадите што лакше.

1603556453_Depositphotos_77621250_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Да бисте му лако скинули кору, а притом са њом одстранили што мање плода, најпре му скините петељку, па га оштрим ножем засеците са доње стране, у облику мањег крста.

Прочитајте још: У овоме је ЦАКА! Никада не треба да чекате да ОСЕТИТЕ ГЛАД и ИЗГУБИЋЕТЕ КИЛОГРАМЕ

Ставите га у посуду са кључалом водом на 20-40 секунди, па га потом пребаците у суд са хладном водом. Након два минута ножем или прстима одвојте кору од парадајза, и то веома лако, у једном потезу, па га затим очистите на уобичајен начин.

Прочитајте још: Доручак, ужина или вечера: ХРСКАВА ПИТА са сиром и куленом која ће вас одушевити (ФОТО/ВИДЕО)

Све ово радите у дубљем тањиру, да бисте сачували сок који ће приликом љуштења излазити из парадајза.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.