Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
чишћење

Уклоните сву масноћу из рерне: Правимо природну смесу од састојака из кухиње

Рерну можемо да очистимо и природним производима.

1628072614_Depositphotos_95049542_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Рерна приликом сваког коришћења скупља остатке масноћа и хране коју је касније тешко очистити. Некада учестало покушавање да отклонимо мрље неће бити довољно. Уместо средтсва за чишћење из продавница можемо да направимо и своје, природно средство.

Чишћење рерне

Састојци су веома једноставни, довољно је да помешате соду бикарбону и сирће.

Решетке из рерне извадите и ставите на страну. У малој посуди помешајте 1/2 шољице соде бикарбоне са неколико кашичица воде. Прилагодите мере да бисте добили пасту коју можете да мажете, пише Тхе Китцхен.

Прочитајте још: Како приликом спремања ПИЛЕТИНЕ ширимо бактерије? Једну ствар не треба да радимо

Направљену пасту распоредите по унутрашњој површини рерме. Посебну пажњу обратите на масна подручја. Оставите смјесу соде бикарбоне да стоји преко ноћи. Након тога узмите влажну крпу и обришите што више соде бикарбоне. Ставите мало сирћа у бочицу с распршивачем и попрскајте свуда где видите остатке соде бикарбоне. Сирће ће реаговати са содом бикарбоном и запенити. Тада узмите влажну крпу и обришите преосталу пенасту смесу.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas