Oglas
Oglas
· · Коментари: 1

Ово је НАЈРУЖИЧАСТИЈИ град на СВЕТУ о коме се врло мало зна! Упознајте магични ЏАЈПУР! (ФОТО)

Од миља познат као Ружичасти град, Џајпур је култна престоница Раџастана и први планирани град Индије. Откривамо вам зашто Џајпур треба да се нађе на вашој листи дестинација за посетити.

1649688408_building-gd3af90791_640.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Сјај величанствене прошлости Џајпура и даље је висок  иако је град стар скоро 300 година. Ствар која заиста очарава у овом блиставом граду је чињеница да је све прекривено нијансом теракота ружичасте - симбол гостопримства који је синоним за љубазну природу Раџастана.

Прочитајте још: Од грандиозних небодера до бујних зелених површина! У СИНГАПУРУ је забрањено бацање смећа, казна је огромна! (ФОТО)

Али зашто је овај изузетни град ружичаст?

Када је принц од Велса желео да посети 1876. године, цео град био обојен у ружичасто под вођством Махараџе, како би га дочекали. Локални закони накнадно захтевају да се боја одржава, а зграде се редовно фарбају како би се осигурало да ружичасти екстеријер остане свеж.

Овај културно богат град буквално је користио једну боју да би се дефинисао и разликовао од других градова у Индији и постао је јединствена продајна тачка града за туризам.

Најбоље време за посету Џајпуру

Ако посећујете Џајпур, важно је напоменути да Џајпур има веома топлу и суву пустињску климу. Најбоља сезона за посету Џајпуру је током зимских месеци од новембра до фебруара. Током ове сезоне, просечне температуре падају и крећу се на око 25℃. Међутим, од априла до јула, температуре могу достићи неподношљив просек од 40℃. Међутим, са загађењем и прашином у комбинацији, разгледање постаје готово немогуће. Вечна летња врућина је такође веома исцрпљујућа, тако да је важно да стално останете хидрирани ако посетите током најтоплијих месеци.

Шта видети у Џајпуру?

Културно наслеђе Џајпура је надалеко познато по привлачењу мноштва туриста из целог света. Ово инхерентно наслеђе се огледа у разним интересантним местима, које можете да уградите у свој лични план пута. Овде у Џајпуру не недостаје ствари које треба радити, где се налази мноштво ужурбаних базара, историјских атракција, храмова, музеја и палата. Сама величина неких од ових локација је импресивна! Обавезно морате посетити Градску палату која је УНЕСЦО-ова светска баштина, Амбер Форт тврђаву, храм Галтаји, као и да посетите неке од бројних базара који се налазе у Џајпуру. 

Краљевска држава Раџастан је дом знаменитости и богатог наслеђа које ће вас одушевити. Постоји нешто тако краљевско у индијском ружичастом граду што мами да се доживи и што изазива страхопоштовање. Боравак у Џајпуру такође омогућује да завирите у свет династија које су некада владале у прошлости.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas