Oglas
· · Komentari: 1

Ovo je NAJRUŽIČASTIJI grad na SVETU o kome se vrlo malo zna! Upoznajte magični DžAJPUR! (FOTO)

Od milja poznat kao Ružičasti grad, Džajpur je kultna prestonica Radžastana i prvi planirani grad Indije. Otkrivamo vam zašto Džajpur treba da se nađe na vašoj listi destinacija za posetiti.

1649688408_building-gd3af90791_640.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Sjaj veličanstvene prošlosti Džajpura i dalje je visok  iako je grad star skoro 300 godina. Stvar koja zaista očarava u ovom blistavom gradu je činjenica da je sve prekriveno nijansom terakota ružičaste - simbol gostoprimstva koji je sinonim za ljubaznu prirodu Radžastana.

Pročitajte još: Od grandioznih nebodera do bujnih zelenih površina! U SINGAPURU je zabranjeno bacanje smeća, kazna je ogromna! (FOTO)

Ali zašto je ovaj izuzetni grad ružičast?

Kada je princ od Velsa želeo da poseti 1876. godine, ceo grad bio obojen u ružičasto pod vođstvom Maharadže, kako bi ga dočekali. Lokalni zakoni naknadno zahtevaju da se boja održava, a zgrade se redovno farbaju kako bi se osiguralo da ružičasti eksterijer ostane svež.

Ovaj kulturno bogat grad bukvalno je koristio jednu boju da bi se definisao i razlikovao od drugih gradova u Indiji i postao je jedinstvena prodajna tačka grada za turizam.

Najbolje vreme za posetu Džajpuru

Ako posećujete Džajpur, važno je napomenuti da Džajpur ima veoma toplu i suvu pustinjsku klimu. Najbolja sezona za posetu Džajpuru je tokom zimskih meseci od novembra do februara. Tokom ove sezone, prosečne temperature padaju i kreću se na oko 25℃. Međutim, od aprila do jula, temperature mogu dostići nepodnošljiv prosek od 40℃. Međutim, sa zagađenjem i prašinom u kombinaciji, razgledanje postaje gotovo nemoguće. Večna letnja vrućina je takođe veoma iscrpljujuća, tako da je važno da stalno ostanete hidrirani ako posetite tokom najtoplijih meseci.

Šta videti u Džajpuru?

Kulturno nasleđe Džajpura je nadaleko poznato po privlačenju mnoštva turista iz celog sveta. Ovo inherentno nasleđe se ogleda u raznim interesantnim mestima, koje možete da ugradite u svoj lični plan puta. Ovde u Džajpuru ne nedostaje stvari koje treba raditi, gde se nalazi mnoštvo užurbanih bazara, istorijskih atrakcija, hramova, muzeja i palata. Sama veličina nekih od ovih lokacija je impresivna! Obavezno morate posetiti Gradsku palatu koja je UNESCO-ova svetska baština, Amber Fort tvrđavu, hram Galtaji, kao i da posetite neke od brojnih bazara koji se nalaze u Džajpuru. 

Kraljevska država Radžastan je dom znamenitosti i bogatog nasleđa koje će vas oduševiti. Postoji nešto tako kraljevsko u indijskom ružičastom gradu što mami da se doživi i što izaziva strahopoštovanje. Boravak u Džajpuru takođe omogućuje da zavirite u svet dinastija koje su nekada vladale u prošlosti.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas