Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Јелена Ђоковић не може да замисли дан без овог састојка: Њена исхрана је веома здрава, а ову намирницу никад не прескаче (ФОТО)

Здраве намирнице су кључне у Јелениној исхрани

1657814531_Foto-Pixabay-Ataimages.rs-Jelena-Djokovic.jpg
Фото: Пиxабаy, Атаимагес.рс - Јелена Ђоковић
Oglas

Јелена је кориковала своју исхрану, а на ту тему је неколико пута говорила.

Исхрана породиће Ђоковић честа је тема, а у жижу интересовања Новак је дошао када је из исхране избацио месо, што му је помогло да очува здравље и физичку форму.

Баш као и Новак и Јелена је кориковала своју исхрану, а на ту тему је неколико пута говорила. Њена исхрана се базира на житарицама, а најчешће користи киноу.

Киноу моги корсте као замену за месо, обилује витаминима и минералима и врло је храњива. Она садржи много више протеина, витамина Б, дијеталних влакана и минерала него многе друге житарице.

Фото: принтскрин јутјуб Практицна зена

Ако је једете уз нео вариво готово да нећете приметити разлику између ове житарице и меса.

Оно што је битно навести је то да киноа садржи свих осам аминокиселина које су човеку потребне, за разлику од осталих житарица које садрже највише три. Чак су и Уједињене нације прихватиле киноу као суперхрану.

Прочитајте још: СПАС је једна намирница из кухиње: Ево како да на најлакши начин очистите флеку од кафе са тепиха

Такође, киноа не садржи глутен и веома је лака за варење.

Киноа помаже код варења, а самим тим и мршављења, избацује наталожене токсине, али и повољно утиче на имуни систем.

Народна медицина киноу још користи и за лечење кожних болести, реуме, а због високог садржаја калијума она благотворно утиче на кардиоваскуларни систем.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas