Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
КАФА

Ако вам се уз ПРВУ КАФУ много једу СЛАТКИШИ, ево ко је КРИВ

Класична комбинација за почетак дана широм света, поготово код Италијана и Американаца је шоља кафе и слатки доручак.

1611670646_Depositphotos_2284022_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Према новим истраживања постоји снажан разлог зашто ове две ствари иду заједно.

Кофеин може да промени ваш осећај за слатким додатком, тако што повећава жељу за шећером, па она постаје већа него што је иначе случај, показује студија објављена у "Журнал од Фуд Сајенс".

Прочитајте још: Како ВИТАМИН Д утиче на плодност и зачеће? Мишљења стручњака

Истраживачи су радили са две групе добровољаца и свака од њих је добила кафу, са и без кофеина, а да нису знали коју врсту кафе су добили.

Није било разлике да ли када има кофеин.

Од обе групе је затражено да додају шећер у своје напитке и да и оцене колико је он сладак. Затим су од учесника затражили да оцењују своју менталну будност и процене колики је ниво кофеина био у њиховим кафама.

Фото: Депозит

Прочитајте још: Обратите ПАЖЊУ: После ДЕПРЕСИЈЕ млади често оболе од ОВЕ болести

Без обзира на то да ли су пили кафу са кофеином или не, волонтери су рекли да су имали исти ниво будности, а мали број њих је био у стању да прецизно одреди ниво кофеина у својим пићима.

Студија доказује да кафа даје ефекат плацеба.

Однос између наших укуса и нашег осећаја будности долази од хемикалије у нашем мозгу познате као аденозин, што нам омогућава да смиримо наше живце и да се одморимо у току ноћи.

Прочитајте још: У овим ситуацијама никако не бисте смели да пијете кафу

Кофеин је тај који блокира рецепторе у мозгу за које се аденозин везује и даје супротан ефекат, тачније, подстиче на акцију. 

Али вас све ово неће спречити да уживате у свом слатком доручку и шољи топле кафе.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas