· · Коментари: 0
пажња

Чест ОСЕЋАЈ ЖЕЂИ може да укаже на три болести: Обратите пажњу на симптоме

Нормално је ако сте жедни након сланог оброка или боравка на сунцу, али ево у којим случајевима жеђ указује да је посреди нешто више од привремене дехидрације.

1617193746_Depositphotos_2401154_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Осећај жеђи може указивати на то да сте превише интезивно вежбали, јели сувише зачињену храну или једноставно тог дана нисте унели довољно течности у организам. Ако су вам и уста сува, тело вам можда указује на неки здравствени проблем који проузрокује жеђ. Ако спадате у групу људи који воде рачуна о хидратацији, а и даље осећате жеђ, можда вас мучи неки од следећа три проблема.

Прочитајте још: Зашто се чешете док сте под стресом? Истраживачи открили разлог

Дијабетес

Када је ниво шећера у крви превисок, организам врши притисак на бубреге да производе више урина како би се решили вишка глукозе, а често мокрење, други уобичајени симптом дијабетеса, доноси жеђ. Ако осећате екстремну жеђ и често мокрите, приметите изненадни губитак тежине, умор и раздражљивост, проверите да ли можда болујете од дијабетеса.

Низак притисак

Хронични стрес узрокује да адреналинске жлезде мање луче, што може резултирати ниским притиском. То може да изазове  вртоглавицу, депресију, тескобу и екстремну жеђ. Осећај жеђи је начин на који тело додаје више течности у крв у настојању да дигне крвни притисак. Једно од решења проблема у овом случају јесте да пробате да смањите стрес.

Прочитајте још: Три знака могу да покажу да вам је ИМУНИТЕТ УГРОЖЕН

Анемија

Изненадни губитак крви или губитак крви који траје услед неког унутрашњег крварења су најчешћи узроци анемије. Код особе која има анемију тело се бори да произведе довољно здравих црвених крвних зрнаца, што може изазвати појачану жеђ, заједно с бројним другим симптомима попут слабости и умора.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.