· · Коментари: 0
ЖЕНСКИ ТРИКОВИ

Ево решење за ВЕЧИТИ ПРОБЛЕМ: Како очистити НАР за мање од 2 МИНУТА (ВИДЕО)

Нар је богат извор витамина и чувар здравља, али када помислите на њега лако одустанете јер не можете да га очистите

1605223153_nar.jpg
Фото: Pixabay

Нар садржи бројне антиоксидансе, а повећана конзумација утиче на побољшање кардиоваскуларног система, успорава губитак хрскавице што би могло утицати на успоравање артритиса, подстиче плодност и успорава старење.

Прочитајте још: Знате ли зашто је манастир ЖИЧА ЦРВЕНЕ боје? Ми имамо одговор!

Упркос бројним лековитим својствима и освежавајућем укусу, ову воћку често заобилазимо у маркетима када посмислимо колико стрпљења је потребно да бисмо га очистили.

Са друге стране, обзиром на његову витаминску вредност и лековита својства, ову воћку требало би користити у свакодневној исхрани.

Богатство витамина
Садржи обиље витамина Ц, велику количину фолне киселине и витамина А и Е. У соку се налазе три врсте полифенола – танини, антоцијани и елагична киселина, врло моћни облици антиоксиданаса. Један плод има три пута већи антиоксидативни потенцијал од црног вина и зеленог чаја. Ови се састојци брзо апсорбују из пробавног система и нису токсични.

Прочитајте још: СВЕ СЕ ЗНАЛО УНАПРЕД! Ако 1. јануар падне у СРЕДУ, биће ГЛАДИ, а људи ће УМИРАТИ од ЗАРАЗНЕ БОЛЕСТИ

У нашим климатским условима узгој нара на отвореном је могућ али се најчешће узгајају сорте нара које имају кисело или слатко кисело месо.

Уколико сте се некада питали да ли постоји неки једноставан и брз начин за чишћење плод нара, доносимо вам једноставну методу која се већ деценијама примењује у приморским крајевима. 

Прочитајте још: Шокирани египатским ХИЈЕРОГЛИФИМА у Аустралији археолози имају само ЈЕДНО ОБЈАШЊЕЊЕ

У видео снимку доносимо вам најједноставнији начин на који можете да отворите нар да би сте могли у само неколико потеза извадити јестиви део. Покушајте у уживајте у вашој дневној дози здравља.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.