Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
СИГНАЛИ ЗА УЗБУНУ

Хоће ли вас партнер ОСТАВИТИ за НОВУ ГОДИНУ? Ризик је већи него што мислите. На ова четири теста падају чак и најскладнији парови

Заборавите на све оне класичне приче о прељуби – ово су четири најизазовнија раздобља за љубавне парове.

1608978855_people-2589048_1280.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Питајте просечни пар шта би њихову везу највише угрозило и вероатно ће већина одговорити: невера. Ех, да је барем тако једноставно. Истина је да у свакој вези постоје опасне тачке, које су наизглед невине – попут прославе рођендана.

Заборавите на све оне класичне приче о прељуби – ово су четири најизазовнија раздобља за љубавне парове. Познати сексолог, Трејси Кокс, открила их је у разговору за Даилy Маил.

1. Значајни дани – попут Божића

- Отворила сам очи, пољубила свога дечка, који је спавао поред мене и помислила: "Сигурно ће ме данас запросити." Заједно смо били готово две године, било је божићно јутро и обе ће наше породице бити заједно.

Уместо тога, цело јутро био је необично тих и на моје питање шта није у реду, тужно се насмешио, рекао ми да седнем за сто и саопштио ми да је наша веза готова. "Зашто сада?", зајецала сам. "Па Божић је!" 

Узбуна
Паметни људи редовно процењују напредак у својим везама, док су други толико запели у свакодневним ритуалима живљења, да је то на крају све што уопште раде. Ако аутопилотом пролазите кроз живот, значајни су датуми попут позива на узбуну – јер људи једноставно не могу да поднесу још једну годину као што је била прошла.

- Управо сам због тога схватио. Сви очекују да ћу те запросити. Желим да усрећим све, али не могу. Моје срце једноставно није за ово - одговорио ми је.

Прочитајте још: Жене се ЗАЉУБЕ једном у животу, а мушкарци? Срамота једна!

Овај сценарио, који слама срце, догодио се Трејсиној пријатељици Алани, једној од “жртава” такозваних значајних дана. Дан заљубљених, Божић, Ускрс… То није само катастрофално време за прекид везе, то је преломни тренутак који нас присиљава да размишљамо куда иде наш живот и што смо у њему постигли.

2. Преломни рођендани

Сваки округли рођендан такође је време интроспекције. Ако сте тек загазили у нову деценију, велика је вероватноћа да ћете размислити о свом животу, дати му оцену и препознати шта у њему недостаје.

Сви имамо животни план, ствари које желимо да постигнемо до одређеног доба, чак и ако се тога не придржавамо религиозно или смо посебно свесни придржавања распореда. Брак и деца одлуке су које, нажалост, имају свој рок. Време не чека ниједног мушкарца, а посебно не жену.

Прочитајте још: Пет важних детаља које "ПРАВИ" мушкарци воле на женама

Фото: Пиксабеј

3. Усељење, брак, рођење детета

Све троје често перципирамо кроз ружичасте наочаре, али редак је пар који прође сваку фазу без ужасних расправа и изненадних сумњи. Без обзира на то колико времена проводили дружећи се у засебним домовима, то је светлосним годинама далеко од осећаја да заправо живите заједно и немате где друго.

Ту увек постоји масовно раздобље прилагођавања. 

Ако кроз то прођете неокрзнути, (можда) имате брак с којим се можете носити, јер "најромантичнији дан у вашем животу" често је све, само не то. Договарање о томе где, како и колико потрошити на венчање може да изазове тако жестоке расправе, да се све може прекинути пре него што уопште започне.

Прочитајте још: Поступци који не привлаче пажњу МУШКАРАЦА: Избегавајте их

Чак и ако нисте у браку, сви имамо представу о понашању мужа и жене. То може бити поприличан шок ако се чини да је ваш партнер преко ноћи променио своју личност. 

Недостатак сна, осећај занемаривања у корист бебе, затегнуте финансије, нове одговорности – и то пре него што ваше дете уопште дође до раздобља ћудљиве адолесценције. Стварност је таква да везе имају опасне тачке све док вас смрт не растави.

Фото: Пиксабеј

4. Догађаји који мењају живот

Тешка вс. добра времена
Ако сте у великој тузи због губитка родитеља, тада ћете приметити колико је ваш партнер нељубазан и небрижан. Тада наступају "тешка времена", када људи показују своје право лице. Међутим, чак и неочекивана "добра времена" узрокују стрес.

Када се животне околности драматично промене – неко од вас добије отказ или нови посао, ваша деца напусте породично гнездо, ви одете у пензију, неко вама близак умре, изненада дођете до новца или га изгубите – мења се цела перспектива ваше везе.

Прочитајте још: ИСПОВЕСТ МУШКАРЦА ПОСЛЕ РАЗВОДА: Ових 20 грешака ме је коштало брака

Различите околности мењају ниво привлачности и снагу. Ако сте ођедном слабијег имовинског стања, можда ћете више ценити једноставне ствари – попут партнера који не гледа на материјално. Или, пак, схватите да он већ тражи некога другог ко им може пружити оно што ви више не можете.

Осећате забринутост због тога шта би Божић и Нова година могли донети? Утешите се чињеницом да парови с дубоким, емоционалним везама и добрим вештинама решавања проблема често откривају да постају јачи након што прођу кроз изазовна времена. Она нису ту само да би нас сломила, већ нас понекад и ојачају!

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas