· · Коментари: 1
КОРОНА

СРБИЈА ТРАЖИ ОДГОВОР! Како је могуће да ЗДРАВ младић од 26 година УМРЕ ОД КОРОНЕ? Доктор Петровић ОТКРИВА

Србију је затекла вест да је младић од 26 година преминуо од последица изазваних корона вирусом. Није имао хроничних болести.

1594803673_Depositphotos_132625198_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Сматрало се да је готово немогуће да млади умиру од корна вируса, посебно они без хроничних болести.

Међутим, десило се супротно.

Прочитајте још: ПРЕМИНУО НАМ ЈЕ ДЕЧКО 94. ГОДИШТЕ: Доктор Стевановић упозорава - Био је здрав, стање је алармантно

Да ли је ово тренутак када треба да схватимо да нико од нас није заштићен, да нам сигурност не дају ни године, ни то што смо потпуно здрави.

Прочитајте још: ОТКРИВАМО: Ако се заразите короном ево када ГУБИТЕ ИМУНИТЕТ НА ВИРУС и када вам ПОНОВО ПРЕТИ ОПАСНОСТ!

Епидемиолог у пензији др Радмило Петровић на наше питање да ли је ово нека нова, јача, врста вируса која је утицала на смрт ове младе особе каже да не можемо рећи да се вирус променио, али да наше стање свести мора да се промени.

Фото: Депосит

- Између нас и вируса треба поставити ограду. Једини начин да се сачувамо је ношење маски у затвореном и отвореном простору при ближем контакту -  каже за Магазин Новости др Петровић.

Који фактори утичу на тежину клиничке слике свих генерација, који су и довели до смрти младића, наш саговорник каже:

- Тежина клиничке слике зависи од тога коју смо количину вируса удахнули и какав је наш имуни систем. Ако смо некада имали упалу плућа, бронхитис, ако патимо од астме, наш респираторни систем је оштећенији и постоји могућност за добијање тежих симптома вируса.

Прочитајте још: Осећам као да на грудима имам бетонску плочу... Пацијенти излечени од короне испричали - И ДАЉЕ СМО БОЛЕСНИ

Сматра се и да неке генетске предиспозиције у овом моменту могу да изађу на видело и негативно допринесу борби организма са вирусом.

Прочитајте још: ПАНИКА! Поред КОРОНЕ, у Србију стигао и ВИРУС ЗАПАДНОГ НИЛА: Епидемиолог Петровић открива МОГУ ЛИ СЕ УДРУЖИТИ!

- Млади људи се по природи више крећу, одлазе на посао, излазе то их чини изложенијим - рекао је др Петровић и тиме још једном упутио апел да се максимално заштитимо јер сада је јасно да вирус не бира.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.