· · Коментари: 0
РУСКА МЕДИЦИНА

Не бацајте ХИЉАДЕ ЕВРА на болне операције! РУСКИ ТРАВАРИ откривају како да ЈОДОМ излечите проблематичне ЧУКЉЕВЕ

Чукљеви се могу сматрати болешћу савременог доба...

1621075751_Depositphotos_29827823_s-2019.jpg
Фото: Depositphotos

Проблеми са чукљевима могу се решити операционим методама, али пре одласка код хирурга покушајте са природним препаратима, који се од давнима користе у алтернативној медицини.  За почетак врло је битно добро очистити организам од наслага соли и вишка воде у организму, који се везује за со.

Прочитајте још: Воћни напици за мршављење: Храните се здраво и мршавите

Последица овог проблема су оштећена кожа око чукљева, бол и црвенило у зглобу, курје очи и жуљеви, пликови, па чак и померање палца ка другим ножним прстима

Будући да се формирају на зглобу палца, чукљеви могу смањити његову савитљивост и узроковати јак бол при ходу. Други симптоми јесу оштећена кожа око чукљева, бол и црвенило у зглобу, курје очи и жуљеви, пликови, па чак и померање палца ка другим ножним прстима. Све то може отежати проналажење одговарајуће обуће.

Прочитајте још: Мислили смо другачије, али ове намирнице имају више ШЕЋЕРА

Јод са аспирином

Лимун и јод
Чукљеве можете мазати смесом лимуновог сока и јода у истим размерама, што је такође учинковито и код “петног трна”.

Ово је одлично средство за ослобађање од болних чукљева, зглобова и других израслина је јод с аспирином. Уситнити 5 таблета аспирина или андола од 200 милиграма у 10 милилитара јода. Промућкати, док се аспирин не раствори у јоду и не постане безбојан. Овом смесом мазати болна места, чукљеве, болне зглобове и друге израслине свако вече. После тога обавезно утоплити стопала преко ноћи. Брзо ће се осетити позитиван учинак.

Сапун и јод

Обичан сапун ублажава бол и упалу из деформисаних чукљева. Изрендајте сапун, нанесите на болно место и добро измасирајте. Исперите, осушите и нацртајте мрежицу са јодом. Најбоље је умочити штапић за уши у јод па преко чукљева нацртати јодом мрежу. То је мрежа водоравних и окомитих линија, односно квадратића, на удаљености од око 1 цм. Овако намазан јод се најбоље апсорбује. Треба пустити да се јод осуши на кожи па тек после тога обући чарапе. Третман лечења је 30 дана.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ  

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.