Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ручак

ЊОКЕ са парадајз сосом: Омиљени ручак Италијана, који можете спремити на брзину! (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

Обрадујте породицу италијанским њокама. Укусан ручак који је готов за час.

1623743165_Depositphotos_52018907_xl-2015.jpg
ФОТО: Депозит
Oglas

Њоке су врста тестенине које се састоје од теста које се може направити од гриза, обичног пшеничног брашна, јаја, сира, кромпира, презли, кукурузног брашна или сличних састојака, и евентуално ароме зачинског биља, поврћа, какаа или сувих шљива. 

Њоке савршено иду уз парадајз сос са сиром.

Рецепт за њоке

Састојци: 

  • 1 кг кромпира 

  • 300 г брашна за тесто 

  • 1,5 кашичица соли

  • 1 јаје

  • 125 г рикоте (опционо)

  • 25 г пармезана

Припрема: 

Скувајте кромпир и оставите да се осуши на убрусу. Кад се прохлади, изрендајте га. Сипајте брашно и со, уваљајте тесто. Направите удубљење на средини теста за јаје и сир. Уваљајте тесто. Оклагијом га развуците на дебљину која вам одговара за њоке (обично је то правоугауник дужине 30 цм и ширине 10 цм). Исеците на траке дужине око 10 цм и ножем исеците њоке.

Прочитајте још: ЧОКОЛАДНИ ВАФЛИ: Колач фантастичног укуса! (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

Рецепт за парадајз сос за њоке

Састојци: 

  • 1/4 шоље екстра девичанског маслиновог уља, плус 1 кашика
  • 4 стабљике свежег листа першуна, 4 стабљике свежег оригана, 2 стабљике свежег рузмарина, 2 стабљике свежег босиљка, плус још 2 стабљике за украшавање (можете их заменити сушеним)
  • 1/2 црног лука, исеченог на коцкице
  • 3 чена белог лука 
  • конзерва парадајз соса (можете користити и свеж парадајз)
  • со и бибер
  • Прстохват туцане паприке
  • 1/4 шоље павлаке (по жељи)
  • пола килограма кромпира
  • Куглице моцареле
  • 1/2 шоље пармезана

Прочитајте још: Хрскави БРУСКЕТИ за лагану и брзу вечеру коју сви обожавају! (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

Припрема: 

1) Додајте 1/4 шоље маслиновог уља у  тигањ или шерпу на средње јакој ватри. Додајте першун, оригано, рузмарин и 2 стабљике босиљка и пржите око 5 минута или док биљке не постану хрскаве.

2) Уклоните зачинско биље, а затим у уље додајте црни и бели лук, смањујући ватру ако је потребно, како би се лук нежно издинстао, да не порумени. Динстајте док лук не постане прозиран, око 5-7 минута, а затим додајте парадајз сос (можете користити и свеж парадајз).

3) Сипајте со, бибер и туцану паприку и динстајте 30-40 минута или док се сос не згусне, повремено мешајући. Умешајте павлаку и склоните је са рингле.

4) У међувремену, ставите воду у лонац да прокључа и додајте њоке. Обавезно сипајте со у воду и кувајте док њоке не испливају на површину.

5) Оцедите, а затим њоке ставите у кувани сос. Прелијте преполовљеним куглицама моцареле и поспите пармезаном, а затим прелијте маслиновим уљем.

6) Пеците 5-8 минута или док се сир не отопи, а врхови не постану хрскави. Украсите додатним листићима босиљка и одмах послужите.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas