Oglas
· · Komentari: 0
ručak

NJOKE sa paradajz sosom: Omiljeni ručak Italijana, koji možete spremiti na brzinu! (RECEPT/VIDEO)

Obradujte porodicu italijanskim njokama. Ukusan ručak koji je gotov za čas.

1623743165_Depositphotos_52018907_xl-2015.jpg
FOTO: Depozit
Oglas

NJoke su vrsta testenine koje se sastoje od testa koje se može napraviti od griza, običnog pšeničnog brašna, jaja, sira, krompira, prezli, kukuruznog brašna ili sličnih sastojaka, i eventualno arome začinskog bilja, povrća, kakaa ili suvih šljiva. 

NJoke savršeno idu uz paradajz sos sa sirom.

Recept za njoke

Sastojci: 

  • 1 kg krompira 

  • 300 g brašna za testo 

  • 1,5 kašičica soli

  • 1 jaje

  • 125 g rikote (opciono)

  • 25 g parmezana

Priprema: 

Skuvajte krompir i ostavite da se osuši na ubrusu. Kad se prohladi, izrendajte ga. Sipajte brašno i so, uvaljajte testo. Napravite udubljenje na sredini testa za jaje i sir. Uvaljajte testo. Oklagijom ga razvucite na debljinu koja vam odgovara za njoke (obično je to pravougaunik dužine 30 cm i širine 10 cm). Isecite na trake dužine oko 10 cm i nožem isecite njoke.

Pročitajte još: ČOKOLADNI VAFLI: Kolač fantastičnog ukusa! (RECEPT/VIDEO)

Recept za paradajz sos za njoke

Sastojci: 

  • 1/4 šolje ekstra devičanskog maslinovog ulja, plus 1 kašika
  • 4 stabljike svežeg lista peršuna, 4 stabljike svežeg origana, 2 stabljike svežeg ruzmarina, 2 stabljike svežeg bosiljka, plus još 2 stabljike za ukrašavanje (možete ih zameniti sušenim)
  • 1/2 crnog luka, isečenog na kockice
  • 3 čena belog luka 
  • konzerva paradajz sosa (možete koristiti i svež paradajz)
  • so i biber
  • Prstohvat tucane paprike
  • 1/4 šolje pavlake (po želji)
  • pola kilograma krompira
  • Kuglice mocarele
  • 1/2 šolje parmezana

Pročitajte još: Hrskavi BRUSKETI za laganu i brzu večeru koju svi obožavaju! (RECEPT/VIDEO)

Priprema: 

1) Dodajte 1/4 šolje maslinovog ulja u  tiganj ili šerpu na srednje jakoj vatri. Dodajte peršun, origano, ruzmarin i 2 stabljike bosiljka i pržite oko 5 minuta ili dok biljke ne postanu hrskave.

2) Uklonite začinsko bilje, a zatim u ulje dodajte crni i beli luk, smanjujući vatru ako je potrebno, kako bi se luk nežno izdinstao, da ne porumeni. Dinstajte dok luk ne postane proziran, oko 5-7 minuta, a zatim dodajte paradajz sos (možete koristiti i svež paradajz).

3) Sipajte so, biber i tucanu papriku i dinstajte 30-40 minuta ili dok se sos ne zgusne, povremeno mešajući. Umešajte pavlaku i sklonite je sa ringle.

4) U međuvremenu, stavite vodu u lonac da proključa i dodajte njoke. Obavezno sipajte so u vodu i kuvajte dok njoke ne isplivaju na površinu.

5) Ocedite, a zatim njoke stavite u kuvani sos. Prelijte prepolovljenim kuglicama mocarele i pospite parmezanom, a zatim prelijte maslinovim uljem.

6) Pecite 5-8 minuta ili dok se sir ne otopi, a vrhovi ne postanu hrskavi. Ukrasite dodatnim listićima bosiljka i odmah poslužite.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas