Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
здравље

Обратите пажњу на ове ствари и ИЗБЕГНИТЕ ТРОВАЊЕ ХРАНОМ

Велики број људи одлази код лекара због тровања храном.

1599829017_Depositphotos_6404981_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Било да сте нешто појели на улици, купили и неадекватно припремили код куће, или је до ваших уста дошло на неки трећи начин, резултат је исти – озбиљни стомачни болови, вртогравица, повраћање, температура. Уз ове савете можете да избегнете тровање храном:

Добро оперите воће и поврће

Фото: Депосит

Није тајна да се при узгоју разних врста воћа и поврћа користе пестициди. Иако служе да заштите биљке од напада инсеката, они су врло штетни за људско здравље. Међутим њихов највећи проценат можете уклонити са биљака једноставним потапањем у води и темељним прањем. Све листано поврће је потребно темељно прати јер се оно најчешће прска заштитним средствима.

Прочитајте још: Зашто се каже да РЕН вреди КАО ЗЛАТО? У Русији је НЕЗАМЕНЉИВ, а ево и због чега

Обазезно одвајање сирове хране од оне која је припремљена

Када припремате храну у својој кухињи водите посебно рачуна где стављате свеже месо, а где припремљене комаде. Даска за сечење свежег меса не сме да буде она на коју ћете потом положити печене одреске. Такође исти је случај и са ножевима које сте користили при сечењу свежих шницли. Њих морате темељно опрати пре употребе на печеном месу.

Фото: Пиxабаy

Избегавајте жива јаја

Управо она су разлог због чега с еу човековом организму појављује  бактерија Салмонелла.

Прочитајте још: ОБРАТИТЕ ПАЖЊУ! Како сецкате ПОВРЋЕ? Овако је једино ПРАВИЛНО

Обратите пажњу на остатке хране

Остаци хране су реалност у великом броју случајева и могу угрозити наше здравље. Кувана јела не би требало да бораве ван фрижидера дуже од 2х. Такође, већина кухавих јела после трећег дана није препориучљива за конзумирање.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas