Oglas
· · Komentari: 0
zdravlje

Zašto se kaže da REN vredi KAO ZLATO? U Rusiji je NEZAMENLJIV, a evo i zbog čega

Sa dolaskom jeseni i hladnijeg vremena kreću respiratorne infekcije, a ono što možemo da uradimo jeste da podignemo svoj imuni sistem na najviši nivo.

1599725337_Depositphotos_49312941_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

U Srbiji se ren još uvek ne koristi onoliko koliko bi trebalo kao što se koristi u Rusiji  gde se odavno oslanjaju na lekovita svojstva ova začinske biljke.

NJegova uloga u ishrani sastoji se prvenstveno u tome da nadraži sluzokožu želuca, koja onda pojačava lučnje kiseline i žuči, a samim tim i poboljšava opšte stanje organizma.

Ren sadrži jedinjenje zvano sinigrin, prirodni antibiotik koji se efikasno bori protiv respiratornih problema, a posebno sinusitisa.

Foto: Deposit

Šta sadrži?

Koren rena ima skoro pet puta više vitamina C nego limun i pomorandža. Sadrži i ugljene hidrate, belančevine, masti, eterična ulja, mineralne soli i fintocide, to jest prirodne antibiotike.

Pročitajte još: Ako imate problema sa DEPRESIJOM sve što vam treba je LIMUNADA i još jedan SASTOJAK

Ima oštar miris i ljut ukus, pa ga je dovoljno upotrebiti u sasvim maloj količini.

Svakodnevno unošenje umerene količine rena pomoći će vam da vaš respiratorni sistem bude zdrav, ali i doneti niz drugih pogodnosti. NJegova uloga u ishrani sastoji se prvenstveno u tome da nadraži sluzokožu želuca, koja onda pojačava lučnje kiseline i žuči, a samim tim i poboljšava opšte stanje organizma.

Ren pomaže u borbi protiv upala

Siniring koji se nalazi u renu blokira komponente imunološkog sistema koji uzrokuju upale, a takođe pomaže u borbi proziv opasnih slobodnih radikala koji štete zdravlju ćelija.

Pročitajte još: OBRATITE PAŽNJU! Kako seckate POVRĆE? Ovako je jedino PRAVILNO

Istraživanja pokazuju da je dobar i kod infekcija urinarnog trakta.

Važno je da ne krenete sa unošenjem rena ođednom u velikim količinama, posebno ukoliko ga niste ranije jeli. Ono što je takođe važno jeste da ukoliko imate problema sa varenjem budete oprezni sa renom i vidite kako vam prija jer on može iritirati stomak.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas