Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
здрав оброк

Њега једу и они који не воле ниједан други: Ево зашто је добар ФЕТА СИР

Ако уживате у грчкој, медитеранској и храни Блиског истока, и те како вам је познато колико фета сир може да учини просечан оброк врхунским.

1601981797_Depositphotos_94804862_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Оно што можда нисте знали је да фета сир није само веома укусна, већ је и веома здрава намирница. Неки би се усудили да кажу и да је то најздравији сир који можете купити.

Ако вас занима шта је то што фету чини толико добром за људски организам, наставите са читањем…

1. Фета сир могу да једу људи који нису у стању да сваре кравље млечне производе

Било да то зна или не, већина људи има мањи или већи проблем да свари млечне производе крављег порекла. Фета сир, с друге стране, направљен је од овчијег, а понекад и козјег млека, које наш организам знатно лакше вари.

Прочитајте још: Како да припремите НАЈУКУСНИЈУ ТЕСТЕНИНУ: Ово су мале тајне ИТАЛИЈАНСКИХ КУВАРА

2. Фета сир садржи хистидин и витамин Б6

Хистидин је есенцијална аминокиселина, што значи да га наш организам не производи, већ морамо да га уносимо храном. Витамин Б6 је кључан за претварање хране у енергију. То је хранљива материја задужена за здравље очију, косе, коже и јетре. Хистидин и витамин Б6 заједно учествују у стварању хистамина, органских једињења азота који учествују у стварању имунолошког одговора нашег организма на повреде и болести.

Фото: Депосит

3. Висок садржај протеина

Свака ћелија у нашем телу садржи протеине. Они су неопходни за регенерацију ћелија, прављење нових ћелија и правилно функционисање нашег имуног система. Добра вест је да једна порција фете од 28г садржи чак 4г протеина.

Прочитајте још: Направите ЈЕСЕЊИ НАПИТАК: ЦИМЕТ је обавезан, а решава вас бактерија и гљивица

4. Фета сир је добар за здравље костију

Будући да садржи калцијум, фета сир је добар за здравље наших костију. Калцијум такође игра улогу и у згрушавању крви, грчењу мишића, производњи хормона и активацији ензима.

5. Фета сир је одличан извор витамина А

Витамин А је кључан за вид и функционисање репродуктивног и имуног система. Он је растворљив у мастима, којих свакако има доста у фета сиру.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas