Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ПРОТЕИНСКЕ ШЕЈКОВЕ НЕ ПИЈТЕ НАПАМЕТ: Колико и кад је најбоље да их узимате за јачање или за мршављење

Важно је да знате која количина протеина и када даје најбоље ефекте, као и које врсте би за вас биле идеалне

1711454892_shutterstock_565464112.jpg
Пхото: Схуттерстоцк
Oglas

Млади их све више узимају како би истакли своје мишиће, даме јер помажу код мршављења, а старији углавном да би зауставили пропадање мишићне масе.

Посебно се препоручују пацијентима после неке теже операције, када нису у пуном погону, како би што пре постали покретни.

Али без обзира на то који је ваш циљ, протеинске шејкове не треба да пијете напамет. Важно је да знате која количина и када даје најбоље ефекте, као и које врсте протеина би за вас биле идеалне.

Ако већ не конзумирате шејкове с протеином, пре него што почнете, запамтите да је препоручени дневни унос 0,8 г по килограму телесне тежине, што је у просеку око 20 г по оброку.

Ако редовно вежбате, рекреативац сте или се бавите спортом, не треба да их пијете током саме активности, тада долази до разградње мишића.

Сачекајте да ваше тело после тренинга почне да се обнавља и пуни горивом.

Дијететичари кажу да је идеално да их конзумирате до један сат после, тако ћете највише добити за свој новац, али и кад је здравље у питању - искористићете више протеина, лако ће се и брзо упити тамо где треба.

Одлична су опција за међуоброк или освежење након тренинга

Они који желе да смршају такође нека пију шејк после активности. Протеини се тада дуже пробављају и дуже ћете се осећати ситима; пружиће вам потребну енергију, а помоћи у разградњи масти!

Не шкоди ако се шејк пије на празан желудац (осетљиви на лактозу нека обавезно проуче састав), неке мешавине могу да изазову надутост и гасове, а ове врсте протеина су најбољи избор:

ПРОТЕИН СУРУТКЕ: Изолат протеина сурутке је готово 100 одсто без лактозе. Највећи је извор есенцијалних амино-киселина, садржи таурин који делује на волумен мишића, а богат је и глутамином који има виталну важност код изградње мишића.

Ако се не уноси довољна количина глутамина исхраном, тело га узима из мишићног ткива, па је шејк са овим протеином идеалан како би се отклонио проблем.

ПРОТЕИН ГРАШКА: Врхунски је избор протеина, богат гвожђем које ублажава глад и потребу за слатким.

Сјајан је извор додатне енергије, највише се препоручује рекреативцима, спортистима и свима који воде рачуна о исхрани без претераног уноса масти и угљених хидрата, посебно онима који желе да смршају. Вегетаријанци га посебно воле.

ПРОТЕИН СОЈЕ: Потпуни је протеин, што значи да има све есенцијалне амино-киселине, а лако и брзо се апсорбује па га обожавају сви који су на дијети. Воле га и они који вежбају јер има високе хранљиве и биолошке вредности.

ПРОТЕИН КОНОПЉЕ: Не плашите се, не садржи никакво психоактивно једињење! Без алергена је, адитива, штетних пестицида, а ослобођен је и глутена и лактозе (лако се вари).

С правом се сврстава у најквалитетније протеине на планети - две до три кашике имају нутријената као један добро избалансирани оброк!

Стилл

Бонус видео:

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas