Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗДРАВ ОРГАНИЗАМ

Разлози зашто би чешће требало да једете КИСЕЛЕ КРАСТАВЧИЋЕ

Снажан су антиоксиданс.

1603541041_Depositphotos_19675403_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Готово да и не постоји домаћинство у чијем се фрижидеру не крије барем једна теглица киселих краставаца. И док је салата од свежег поврћа прилог број један, ове киселе посластице итекако би се требале наћи у вашем менију. Ево и зашто.

Кисели краставчићи садрже велику количину воде, протеине, врло мало масноће и прехрамбена влакна. Исто тако, ове киселе грицкалице богати су извор минерала међу којима су и гвожђе, калијум, натријум и фосфор. Садрже и витамине попут витамина Ц, А, Б-6, Б-12, рибофлавин, ниацин, и тиамин.

Прочитајте још: Хладно време и ЈАКА ХРАНА затварају КРВНЕ СУДОВЕ! Једна намирница из кухиње решава овај проблем, ево и како

Све споменуте нутритивне вредности ово једноставно припремљено поврће чини врло здравим и корисним за наше тело.

1. Снажан су антиоксиданс - штите тело од слободних радикала - нестабилних хемикалија које оштећују ћелије у нашем организму.

2. Изврстан су пробиотик - балансирају пробаву и убрзавају стварање добрих бактерија које су кључан део наше здраве пробаве.

Фото: Депозит

3. Чувају јетру - осим што побољшавају пробаву, кисели краставци штите и јетру и помажу јој да се филтрирају токсини из организма.

Прочитајте још: Удахните их ДУБОКО и припремите напитак за ЈАЧАЊЕ ЦЕЛОГ ОРГАНИЗМА

4. Спречавају настанак чира на желуцу - чир је унутарња рана на зиду желуца, односно оштећење мембране узроковано киселинама. Кисели краставчићи штите желудац и спречавају настајање чирева.

5. Помажу код дијабетеса - истраживање је показало како кисели краставчићи стабилизирају ниво хемоглобина - протеина у црвеним крвним зрнцима које преносе кисеоник. Киселост краставчића помаже и у контроли дијабетеса.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas