Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЕЛИКСИР МЛАДОСТИ

Ружина водица: ДИВЉА РУЖА брише боре и затеже кожу! (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

Направите ружину водицу и уживајте у њеним благодатима.

1626679824_ruzina-vodica.png
Oglas

Дуга је традиција ружине водице која се користи у медицини, укључујући Иран и друге делове Блиског Истока, још у 7. веку. Такође постоје докази да су их северноамеричка индијанска племена користила за лечење болести.

Прочитајте још: Пет разлога због којих ћете почети да једете КОКОС: Невероватно здраво воће!

Које су предности?

Кожа

Кожа је највећи орган у телу и делује као баријера против УВ зрачења, хемикалија и других физичких загађивача. Антиоксиданти у ружиној водици штите ћелије у кожи од оштећења.

Чисти и затеже кожу: Танин, пектин, Е и Б витамини чисте и затежу кожу те зато представља идеалан тоник.

Отклања неправилности на кожи као што су митесери, стрије и боре.

Ружина вода такође има антиинфламаторна својства, што значи да се може ставити на кожу како би ублажила иритацију.

Ружина вода делује као инхибитор еластазе и колагеназе, које су штетне за кожу. Ово заузврат може помоћи у смиривању коже и смањењу црвенила, као и средство против старења смањењем појаве линија и бора.

Грло

Због свог умирујућег и антиинфламаторног дејства, ружина вода се може узимати за лечење грла. Једна студија показала је да може деловати као релаксант на мишиће грла.

Фото: Пиксабеј

Очи

У својој течној форми ружина вода може се користити као део капи за очи и показало се да има одличне користи за људе са очним проблемима.

Инфекције

Због својих антисептичких својстава и чињенице да ружина вода може да подстакне стварање хистамина од стране имунолошког система, показала се корисном као поуздан извор за спречавање и лечење инфекција.

Мозак

Удисање паре ружине воде традиционално се користи као начин за побољшање расположења особе. Течност се може узимати и орално. Истраживања су показала да ружина вода има антидепресивна и анти-анксиозна својства. Верује се да изазива сан и да има хипнотички ефекат сличан оном код фармацеутског лека диазепама. Користи се за лечење бројних стања менталног здравља, укључујући: депресију, тугу, стрес, напетост.

Побољшава варење

У јело, најбоље у салату, ставите ружине латице. Тако ћете ефикасно очистити црева и побољшати пробаву. Исти ефекат се добија и ако пијете чај од руже.

Прочитајте још: Број витамина упоређен са ценом дао је победника: КРОМПИР прешишао све остале здраве намирнице!

Ружина водица (рецепт)

Састојци: 

  • Латице дивље руже (4-5 комада цветова)
  • Шерпа са стакленим поклопцем
  • Порцеланска чинијица
  • Камена подлога на којој ће стајати чинија
  • 5 чаша чисте воде (најбоље изворске)
  • Лед

Припрема:

У шерпу сипати воду, у њу ставити држач за чинијицу па је загревати.

Пре него што проври, у воду додати искидане латице и поклопити преврнутим поклопцем.

Пара са есенцијама руже кондензоваће се на поклопцу и капати у чинијицу.

Да би се процес убрзао, на поклопац ставити лед.

Дестилација треба да траје двадесетак минута. Овако добијену ружину водицу сипати у стаклену флашицу и чувати у фрижидеру. Она се може користити као таква, али од ње се могу правити тоници за разне намене.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas