· · Коментари: 0
ИНТЕРНЕТ ПРЕТРАЖИВАЧ

Сачувајте своје време: Како да на најлакши начин пронађете жељену фотографију на Гуглу?

Сазнајте како да брзо и лако пронађете фотографије највећем интeрнет претраживачу, без губљења времена на неодговарајуће фотографије које нису оно што сте "замислили"

google-4393694_960_720-5e9e08114c8ac.jpg
Фото: Pixabay

Google претраживач нуди све информације које су нам потребне, али су и непресушан извор фотографија. Ипак, у мору садржаја који је доступан на Google пртраживачу, корисницима се понекад чини да потроше много времена док пронађу управо оно што су желели.

Постоји неколико начина како да претражујете фотографије на Google.

Прочитајте још: Лажним вестима се стаје на пут: Ево које су прве на удару!

Прва опција

Упишите у Google претрагу кључну фразу > Ентер > Кликните на Слике (image) > Алатке (Tools) и овде добијате додатне опције, односно филтере за прецизну претрагу.

Друга опција

Идите на images.google.com. Претрагом нађите реч или фразу. Сви резултати ће бити слике. Можете и на Google да потражите слику коју желите да пронађете, па да кликнете на Слике.


Фото: Пиxабаy

Слике су можда заштићене ауторским правима. Ако тражите слику коју желите да користите, можете преко напредне претраге да пронађете слике које можете да користите.

Потражите фотографије помоћу претраге фотографија

Ако сачувате неку фотографију на рачунар, па затим желите да је претражујете на Google Images путем камере, моћи ћете да пронађете све сличне фотографије на интернету. Ако користите Chrome, десним кликом миша означите „Претражи слику на Chrome“ и добићете све исте или сличне слике.

Прочитајте још: Уз помоћ ТРИ апликације средите ваш профил на мрежама као професионалац

Ако желите да сазнате одакле фотографија долази, спремите је и кликните на “камера дугме”. Убаците фотографију и Google ће вам приказати одакле је та или нека слична фотографија дошла.

Фотографија може бити упит за претрагу како бисте пронашли сличне њој. Када их претражујете помоћу упита, међу резултатима се могу пронаћи сличне фотографије, сајтове који обухватају фотографију, исту фотографију, али у различитим величинама. 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.