· · Коментари: 0
ТРАДИЦИЈА

СЕРГЕЈ Морјаков тврди да је довољно ПОМИРИСАТИ ову биљку и ПРЕХЛАДА НЕСТАЈЕ

Татарска трава расте само на Криму, па туристи сваке године у августу опседају ово полуострво у потрази за чудотворним "гвожђем".

1604579813_tverz.PNG

Називају га: кримско гвожђе, пастирски чај, татарска трава, кримска магнолија, а званично је то Сидеритис таурица. Расте само на Криму и ендемична је врста на коју су Руси веома поносни.

Прочтитајте још: ДОКТОР СУВОРОВ тврди: ЉУБИЧАСТА пшеница и чаша ОВОГ напитка су НАЈБОЉА превенција против КОРОНЕ

Ову лековиту, али и украсну биљку Руси чувају као очи у глави да не би била истребљена, будући да се у потрагу за њом годишње сјати права армија људи. Татарска трава се не продаје у руским апотекама, па се мора доћи на Крим како би се набавила. Туристи је скупо плаћају, па травари стрепе.

Све је лековито - и цвет и лист!
"Шкрипутави" цветови
Биљка је названа "кримско гвожђе" због способности да брзо зацели ране, а једно предање повезује њено име са звуком, налик шкрипању метала, који испуштају суви цветови након зрења семенки.

Кримско гвожђе, трава киселкастог укуса, стекло је велику популарност због уверења да лечи многа обољења. Руски травар Сергеј Викторович Морјаков каже да се помоћу само једне гранчице процветале татарске траве може отклонити запушеност носа.

Биљка се принесе носу.

Биљка се принесе ноздрвама и лагано удише, и већ за неколико минута слуз почиње да се повлачи, а ваздух без препреке струји, улазећи кроз нос у плућа.

Прочитајте још: ЛИДИЈА Сурина, ЧУВЕНА траварка са УРАЛА, каже: Ако желите ДУБОКУ СТАРОСТ пијте 6 МОЋНИХ БИЉАКА

Код кримске магнолије све је лековито, и цвет и лист. Надземни део биљке садржи: иридоиде, пектин, витамине Ц и Е, лигнине и минералне материје, као и корисне компоненте које јачају организам: олеинске, линоленске, стеаринске, палмитинске и линолне киселине.

Кримско гвожђе Фото: Депозит

Прочитајте још: Деда КОРЧАН је лечио РУСКУ ВОЈСКУ, а његовим РЕЦЕПТИМА данас лечи ПАВЕЛ

Никада се не чупа
Ова полузимзелена трајница воли топлије пределе, а ако је "закачи" снег, остаје зеленкаста и испод белог покривача. Бере се у августу, када цвета, тако што се сече маказама, и увек се оставља трећина биљке како би могла да се размножава. Кримско гвожђе се никада не чупа из корена!

- Захваљујући овим киселинама, чај од татарске лимун траве ревитализује кожу, побољшава рад лојних жлезда и доприноси брзој обнови међућелијских жлезда - каже Сергеј и додаје да су лековита својства биљке, медицински речено, у противупалном, антисептичком, бактерицидном, имуностимулирајућем, умирујућем и аналгетском дејству, а утиче и на брже зацељивање рана.

Обнавља ћелије, јача имунитет, раствара тромб, помаже зацељење костију.

Сергеј Викторович Морјаков Фото: Yоутубе/ сцреенсхот тверземлyа

Татарска трава помаже у обнављању ћелија, повећава пропустљивост капилара, помаже у развоју коштаног ткива, јача имунитет и стимулише производњу хормона надбубрежне жлезде. Изузетно је цењена и због способности да спречи настанак тромба, али има моћ и да га раствори.

Прочитајте још: ЧУВЕНИ лекар МОЛОХОВ се куне у КРАЉА ЈЕСЕНИ и ЦАРА ЗИМЕ: Руси лече 20 БОЛЕСТИ белим кореном!

Традиционално, жене набављају ову траву са Крима, јер им омогућава несметано функционисање репродуктивних органа, а помаже и у менопаузи. Биљку не одбијају ни мушкарци, јер повољно утиче на потенцију. Осим наведених својстава, кримско гвожђе може да повећа апетит, нормализује сан, метаболизам и телесну температуру.

Опрез за људе са високим притиском
Постоји уверење да кримско гвожђе може да утиче на повећање крвног притиска, али Сергеј Морјаков ово негира, наводећи да код здравих људи то није случај. Биљка је позната да нормализује крвни притисак. Могуће је да утиче на људе који већ имају хипертензију, па треба бити опрезан..
Чај је одличан за менопаузу, дијабетес, амнезију, сексуалну слабост, умор, псоријазу, астму...

- Становништво Крима одувек је поштовало ову биљку, сматрајући је леком за све болести. Тешко је набројати сва обољења код којих изазива побољшање: зацељује ране, елиминише анемију, разне гљивичне болести, обољења јетре, стомака и бубрега, дијареју, респираторне болести и туберкулозу, амнезију, сексуалну слабост, општи умор, дерматозе, ћелавост, псоријазу, астму, главобољу, болести срца, чир, кашаљ, гонореју, инконтиненцију, дијабетес, неплодност, епилепсију, а утиче и на побољшање здравственог стања код оболелих од рака.

Прочитајте још: ЕКСКЛУЗИВНО: Древни ЛЕК монаха са Свете Горе који "ДИЖЕ из МРТВИХ" (РЕЦЕПТ)

- То је заиста посебна биљка и сви они који имају генетску предиспозицију да добију рак, требало би свакодневно да пију овај чај - каже Сергеј. - На Криму се чај од татарске траве обавезно конзумира два-три пута недељно, па верујемо да живимо квалитетно и дуговечно захваљујући овом чудесном леку.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.