Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
промо

ЗЕЉОНКА ОРГИНАЛ СССР – Коначно и у Србији!

ЗЕЉОНКА – НАЈЕФИКАСНИЈИ РУСКИ И СОВЈЕТСКИ ПРЕПАРАТ ЗА РАНЕ И ОГРЕБОТИНЕ НА СВЕТУ – доступан је и на тржишту Републике Србије

1663578474_Untitled-3.jpg
Фото: Промо
Oglas

Такозвана „бриљантна зелена“ фантастичан је антисептик, течност коју Руси користе од рођења! Наћи ћете је у свакој руској кући, њоме се премазују посекотине, огреботине и богиње, лежећим пацијентима третирају се декубити, огреботине од грађевинских или пољопривредних радова брзо се санирају, а свежи ожиљци нестају као руком однесени.

Руси и Белоруси нам се већ деценијама чуде: “Како можете у Србији да живите без зељонке?“. А ми се њима ишчуђавамо зашто су им деца онако занимљиво исцртана зеленом бојом након богиња, огреботина и посекотина. Срећом, овај препарат се одскоро може наћи и у нашим апотекама, специјализованим руским апотекама и специјалним радњама здраве хране.

​ЗЕЛЕНЕ РУКЕ ХИРУРГА

Руси су навикли да сваку посекотину и рану обраде зељонком – интензивном зеленом течношћу у стакленим бочицама, која се продаје у апотекама. Нарочито је користе за санирање дечјих повреда јер их не пече. У Русији је има свака кућа, то је део њихове традиције, нешто попут заштитног знака руске народне медицине.

Зељонка је, пре свега, антисептик благог дејства који се већ више стотина година примењује за дезинфекцију разних површинских повреда и рана. Показала се као веома ефикасна и у борби с разним бактеријским инфекцијама коже, не исушује кожу него стимулише процесе њене регенерације, као и регенерације поткожног ткива. Веома је корисно средство за прву помоћ, њоме можете слободно, без бојазни од штетних последица, обрадити постоперативне и посттрауматске ожиљке. Као допунска терапија може се користити приликом санирања гнојних упалних процеса на кожи (чиреви, приштеви), а веома добре резултате даје и у решавању проблема локалних стафилококних инфекција.

Интересантно је то да су својевремено руски и белоруски хирурзи пре сваке интервенције дезинфиковали руке овим средством – шаке су им биле потпуно зелене.

​ЗАШТО БРИЉАНТНА ЗЕЛЕНА

Сама зељонка настаје од сувих, ситних каменчића (скоро као прах), златастозелене боје. Латински назив јој је Виридис нитентис, односно “зелени блесак”. Међутим, преводећи назив на француски језик, један преводилац је по аналогији реч блесак превео речју бриллант и од тада се свуда у свету, и у Совјетском Савезу, Русији, преводи као “бриљантна зелена”, а такав назив остао је и данас. Прах се добро раствара у води и органским растварачима. У руској медицини искључиво се користи раствор зељонке у етил алкохолу, и то: 1-2 грама синтетичког препарата, а остатак до 100 мл је етил алкохол концентрације 57–60%.

​УБИЈА БАКТЕРИЈЕ

Ова течност, пре свега, има антибактеријско дејство, али дуготрајном применом је откривено да делује и на гљивице, а нарочито се препоручује у случају атипичних дерматитиса и екцема. Истовремено, зељонка је толико блага да не повређује ткиво (не изазива опекотине), иако врло лако може да га обоји. Требало би истаћи да препарат делује доста брзо – само неколико минута након премазивања повреде или прскања прскалицом жељеног места.

​АПСОЛУТНО БЕЗБЕДНА

Зељонка је толико безопасна да је руске бабице користе чак и за третирање пупчаника код тек рођених беба. Мало старијој деци зељонком мажу разне повреде, места уједа инсеката, а нарочито је стављају на мехуриће малих богиња, пошто смањује свраб и пуцање мехурића. Користи се и као изузетно ефикасно средство у борби са декубитисом код лежећих пацијената и старијих лица.У сваком случају препарат се пажљиво, штапићем за уши или прскалицом са рукавицама на руци наноси на жељено место. Такође је делотворна приликом херпеса симплекса. Зељонка никако не сме да се употребљава орално. Управо због тога и препоручује се да се бочица отворене зељонке држи ван домашаја деце.

​ДИРЕКТНО НА РАНУ

Раствор зељонке, за разлику од многих антисептика, наноси се директно на рану. Приликом употребе треба захватити и мали део коже око ране. Можете је наносити штапићем за уши или спрејом. Увек треба имати на уму да се не употребљава енормна количина зељонке – довољно је једном дневно премазати раницу (рецимо, одеротине на коленима), будући да има дуготрајно дејство. Уколико је рана превијена и дубока, обрада зељонком врши се сваки пут кад се рана превија. Не треба заборавити да се ово средство не практикује кад рана крвари, а период његове примене не сме бити дужи од седам дана.

Фото: Промо

​ОМИЉЕНА ДОКТОРИМА

Зашто се зељонка не користи нигде сем у Русији ,Белорусији и ѕемљама бившег СССР а?Мистерију је разрешио декан Фармацеутског факултета Државног универзитета у Москви проф. др Иван Козлов: ”У западној медицини користе се искључиво препарати који задовољавају њихове стандарде и пролазе скупа испитивања. Према мишљењу руских доктора, којима је зељонка омиљено средство, то се не ради за препарат који се примењује већ више од сто година и није показао никакве штетне ефекте. Она помаже нама и нашој деци. Можда се у европским државама и Америци овај препарат не примењује због тога што су пацијенти интезивно обојени у зелено неко време, а на Западу је спољни изглед веома битан. Што се нас тиче, зељонка је била и остала одлично антисептичко средство и одавно је у многим земљама на списку апсолутно безбедних фармацеутски дозвољених препарата.”

ВАЖНО:

Зељонка се користи само локално и споља. Да би избегли фарбање руку користите најобичније хирушке рукавице. Ако се пак умажете зељонком – боја ће проћи за два-три дана.

Зељонка и Црвена Армија

Оргинална СССР Зељонка је броилијантни зелени препарат који даје изузетне резултате код посекотина, огреботина, декубита, ожиљака од богиња. Такође се мора истаћи да је Зељонка била обавезан препарат који су војници велике Црвене Армије користили у ситуација лакших повреда (санирања посекотина, огреботина, блажих кожних инфекција. Совјетска Зељонка је због своје ефикасности и изузетне учинковитости добила популарни војнички слоган “Зељка Наша Зељка”

 

НЕТО МАСА 30мл

ЦЕНА 1.490,00дин

Производи чувена фабрика ЗАВОД Белмед препарати, Република Белорусија, Минск

Увозник Теразије Севојно доо

тел. 031 534 210

тел. 031 534 207

моб. 060 714 10 14

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas