Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТИ

Зашто је ПЛАВА КОСА – ЖУТА? Ово је одговор

Корисни савети.

1607412678_Depositphotos_252393204_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Разлога за то је више, а на првом месту свакако је пигмент жена са ових простора. Природа није предвидела да будемо платинасто плаве, па је то код нас теже него рецимо код Немица или Британки и скандинавских жена, без конкуренције.

Увек прочитајте упутство на фарби за косу

Друга јако битна ствар је да, уколико се саме фарбате, обавезно прочитате на амбалажи колико тонова посветљује. Управо ту настаје она "мала" разлика између бојења код куће и код фризера. Боје за професионалце посветљују и до 6-7 тонова, оне за кућну употребу 2-4, а и постојаност им је краћа од професионалних.

Прочитајте још: Четири фризуре које треба да избегавате: Толико ШТЕТЕ КОСИ, а носимо их често

Шта то значи? 

То значи да ако купујете боју на којој пише да посветљује до 4 тона, а ви сте тамно смеђи, не очекујте да будете јако светло плави јер вам је за то потребна плава боја која посветљује бар 6 тонова или посветљена коса пре бојења. Како год да изгледа на амбалажи, ако боја не носи ознаку специјално или ултра светло плава (обично означена нијансама 11 и 12), она то неће ни бити.

Фото: Депозит

Прочитајте још: Како правилно комбиновати КОЗМЕТИЧКЕ САСТОЈКЕ: Шта никако не треба мешати

Постоји више начина

Плавуше, обично, имају светле крајеве и жућкаст корен и зато извлаче праменове, блајхају или стављају прелив. Код фарбања плаве косе јако је битно да нанесете довољно боје. Никада немојте штедети јер ако је не нанесете довољно, неће се довољно ни развити. Такође, држите је онолико колико произвођач каже, не краће, јер је плавој боји потребно време да косу прво посветли, а затим и тонира. За плавуше је, такође, јако битно какав им је природни пигмент да би знале да изаберу боју која ће неутралисати нежељене тонове, а постићи жељену нијансу. Можда изгледа компликовано, заправо уме да буде, док не пронађете нијансу за себе.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas