Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ДА ЛИ ЗНАТЕ ШТА ЈЕ ВЕСТИФОБИЈА? Бизаран страх који многи НЕ ЗНАЈУ да постоји

Опште је познато да фобије представљају посебан облик страха који се везује за одређене ситуације, места, предмете или активности

1678714972_fobia-Shutterstock.jpg
Пхото: Схуттерстоцк
Oglas

Данас постоји толико различитих врста фобија, да поједине делују апсолутно бизарно.

Па тако имамо од епистемофобије- што представља страх од знања, преко фронемофобије- страха од размишљања, до хрематофобије- страха од новца, ергофобије – страх од посла и низа незамисливих фобија и вестифобију.
Наиме, вестифобија је страх од одеће!

Дакле, људи који пате од ове фобије би најрадије по цео дан трчкарали наги. Особе које имају овај страх, не подносе да носе никакву одећу, а рекло би се да од ове фобије не пати велики број људи, или се пак са својом фобијом веома добро носе. Ипак, једно је сигурно - за њих никако нису хладнији крајеви који изискују неколико слојева одеће и дебеле јакне.

А занимљиво је то да би због особа које пате од вестифобије, били потпуно престрављени људи који пате од гимнофобије – страха од голотиње, а они се не плаше само туђе већ и сопствене нагости.
Било како било, ове фобије су стварне, а сама чињеница да за њих постоји назив, указује на то да постоји одређени број људи који од њих болује.

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas