Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Колико коња видите на слици? Оптичка илузија која је ИЗАЗВАЛА СВАЂУ између сликара и научника (ФОТО)

Оптичке илузије обично изазивају пометњу на интернету, али недавна слика за коју се каже да приказује неколико коња на врху планине изазвала је свађу између њеног творца и гомиле научника - али колико их можете видети?

1643373241______________________1_06548559937995.7jpg77.jpg
Фото: Bev Doolitte/National Institute of Enviromental Health Sciences
Oglas

Портрет Бев Дулит са пет коња који заједно стоје на снежној планини сада је у центру пажње. На слици видимо приказ који изгледа као четири шарена коња и ждребе који су збијени и стапају се са стеном и снежном позадином, дајући слици оптичку илузију.

Али научници кажу да Дулитова слика заправо има седам коња, а не пет, како тврди њен творац. Према групи, слика је направљена од седам коња укључујући неке делимичне коње попут коњске главе и задњег дела. Ако не можете да видите седам, можда би ова духовита белешка једног од научника НИЕХС-а могла помоћи. „Видим једно са леве стране како гледа напоље, а у средини су четири лица груписана једно уз друго – у тој групи смеђи нос једног (другог с лева) покрива десну страну лица оног који је најниже."

Прочитајте још: Зашто лифтови увек имају ОГЛЕДАЛА? Постоји 5 битних разлога!

Фото: Bev Doolitte/National Institute of Enviromental Health Sciences

"Десно је мали коњ који стоји постранце, а изнад њега је задњи део седмог. Осим ако не халуцинирам." Ако још увек не можете да видите седам, будите уверени да сте међу многима који верују да је прави број приказан на слици пет.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas