· · Komentari: 0

Koliko konja vidite na slici? Optička iluzija koja je IZAZVALA SVAĐU između slikara i naučnika (FOTO)

Optičke iluzije obično izazivaju pometnju na internetu, ali nedavna slika za koju se kaže da prikazuje nekoliko konja na vrhu planine izazvala je svađu između njenog tvorca i gomile naučnika - ali koliko ih možete videti?

1643373241______________________1_06548559937995.7jpg77.jpg
Foto: Bev Doolitte/National Institute of Enviromental Health Sciences

Portret Bev Dulit sa pet konja koji zajedno stoje na snežnoj planini sada je u centru pažnje. Na slici vidimo prikaz koji izgleda kao četiri šarena konja i ždrebe koji su zbijeni i stapaju se sa stenom i snežnom pozadinom, dajući slici optičku iluziju.

Ali naučnici kažu da Dulitova slika zapravo ima sedam konja, a ne pet, kako tvrdi njen tvorac. Prema grupi, slika je napravljena od sedam konja uključujući neke delimične konje poput konjske glave i zadnjeg dela. Ako ne možete da vidite sedam, možda bi ova duhovita beleška jednog od naučnika NIEHS-a mogla pomoći. „Vidim jedno sa leve strane kako gleda napolje, a u sredini su četiri lica grupisana jedno uz drugo – u toj grupi smeđi nos jednog (drugog s leva) pokriva desnu stranu lica onog koji je najniže."

Pročitajte još: Zašto liftovi uvek imaju OGLEDALA? Postoji 5 bitnih razloga!

Foto: Bev Doolitte/National Institute of Enviromental Health Sciences

"Desno je mali konj koji stoji postrance, a iznad njega je zadnji deo sedmog. Osim ako ne haluciniram." Ako još uvek ne možete da vidite sedam, budite uvereni da ste među mnogima koji veruju da je pravi broj prikazan na slici pet.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.