Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Мајсторице сопствене среће: Једна ствар разликује паметну жену од глупе

Једног источног мудраца су упитали: „Како разликовати паметну жену од глупе?“ Дао је врло прецизан одговор

1716471077_7852162a3a32ebb62c57c87d5d04b195912fecc4.jpg
Фото: Схуттерстоск
Oglas

Колико људи на свету, толико и различитих мишљења и ставова. Многи мудри људи су говорили о теми људског карактера, и шта то особу чини паметном, а шта глупом.

Сваки мудрац је изнео своје мишљење о томе шта паметну особу разликује од глупе. Неки од одговора су следећи: „Мудар човек не иде за оним што је пријатно, већ за оним што олакшава невоље“ - Аристотел.

Француски филозоф Жан де ла Брујер рекао је: „Човек који је снажно убеђен да је интелигентан скоро увек је од људи који имају мало или нимало интелигенције.“

Заправо, убеђују га они људи који ни сами не перципирају ствари на исправан начин. Еленор Рузвелт рекла је да сви људи са мањком интелигенције воле трачеве, док паметни људи баратају појмовима добро и зло, лаж и поштење, правда и превара.

Паметни људи не ликују, не спомињу туђа имена, не свађају се и не смеју се другима. Сматра се да паметну жену не карактерише посао, муж, деца и путовања која има два пута годишње. Већ паметну жену карактерише опрез и не веровање у разна обећања.

Чак, када јој је неко обећао само најбоље. Једног источног мудраца су упитали: „Како разликовати паметну жену од глупе?“ Дао је врло прецизан одговор: „Паметнима се може назвати онај чији се планови у већини случајева спроводе.“

Паметна жена не сања о неоствареним стварима. Она исто тако не криви судбину или друге људе око себе што јој неке ствари нису биле наклоњене. Она сама себи поставља задатке и испуњава их. Цени оно што има, а највише се бори да сама за себе све постигне.

Једноставно, она не очекује срећан живот већ га сама ствара. Спремна је да сама корача и бори се са оним што јој живот намеће. У добром ужива, са лошим учи да се избори.

То је одлика паметне жене.

(Ало)

 

БОНУС ВИДЕО:

 Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas