Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Не дозволите да вас људи искоришћавају: Поставите се на прави начин према онима који користе вашу доброту

Неколико асвета који вам у томе могу помоћи

1697704226_Foto-Shutterstock-saveti.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Многи људи се питају како да одрже ту неопходну животну равнотежу - бити љубазан, а истовремено бранити и чувати своје границе? У сваком случају, не вреди ићи у крајности.

Љубазност има много аспеката:

Искрене добре намере према другим људима
Способност да се брине о неком другом
Пажљив, пун поштовања према свим људима без изузетка
Помагање другима без потребе да очекујете награду или похвалу
Међутим, вреди запамтити виталну истину да ће постојати људи који ће вашу доброту сматрати за слабост, глупост и незнање.

Дајете бесплатно ствари онима којима је потребно? Они кажу - глупост, могао си да их продаш. Да ли сте помогли странцу у невољи? Они кажу - Нема шта боље да ради, он сам тражи проблеме. Да ли љубазно комуницирате са свима? Они кажу - ти се само плашиш да кажеш шта мислиш.

Људи могу етикетирати и судити на разне начине. Нажалост, може бити и оних који могу нанети штету не само речима, већ и делом. На пример, покушаће да вас искористе, злоупотребљаваће вашу доброту.

Како да реагујете на такве људе? Ово је важно да знате:

1. Не можете спречити друге људе да процене ваше понашање. Али главна ствар је да сами размислите о томе Важније је да радите у складу са собом, живите у складу са својим моралом, у складу са својим вредностима. Зашто постати гори него што јеси, само да би задовољио некога ко има нижу летвицу вредности или је уопште нема? Останите своји!

2. Свако мисли по мери своје изопачености или чистоте Свака особа види кроз сопствене филтере, изобличења и пројекције. Зашто бисте узели туђе?

3. Важно је да живите у складу са својим моралом. Оне људе који су већ покушали да искористе вашу доброту, који од овога праве полугу, не треба пуштати близу и давати им нове шансе изнова.

4. Права доброта је својство јаких. Запамтите, нисте слаби ако сте искрено љубазна особа. Јака особа је она која је свесна својих ресурса и користи те ресурсе.

5. Запамтите да се права љубазност враћа у сваком случају. Можда не одмах. Можда не у формату у којем га можете препознати. Али ипак, онај који искрено даје доброту овоме свету и даље живи у овој доброти, јер је и сам њоме испуњен.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas