Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
енергија

Пет врста одмора за мали предах: Једноставни су и лако изводљиви

Преоптерећеност и умор су све чешћи и свеприсутнији симптоми међу људима и представљају неке од нуспојаве брзог, модерног живота.

1638779765_shutterstock_1493322572.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Сваки организам преоптерети се пре или касније и зато је веомо важно бити свестан свог стања и граница, као и реаговати на време како би се то спречило.

Међутим, одмор није нешто што долази у само једном облику и није свима потребна иста количина. У наредним редовима можете прочитати којих то пет врста одмора би могло да буде кључно за благостање организма.

Пауза

Већ смо споменули синдром под називом бурноут, а који се може десити свакоме од нас. Због тога је важно поставити границе које треба да очувају здравље, и физичко и психичко. Морате направити паузу и дати себи време да се одморите и напуните батерије.

Прочитајте још: Ова три питања људи са високом емоционалном интелигенцијом не постављају

То може да значи да узмете слободан дан који ћете спојити са викендом, коначно одете на прекопотребну недељу одмора или једноставно не преузимате нове пројекте уколико сте у могућности да бирате. Поента је да схватите када не смете више да се оптерећујете.

Време за себе

Свакоме користи да остане повремено сам са собом, чак и више него што мислите. То оставља простора да освестите шта вам се дешава у животу и постанете свесни ситуација које вам одузимају превише енергије.

На тај начин моћи ћете и себе да упознате боље и да лакше размислите о плановима и наредним корацима у породичном и пословном животу. Пробајте и да будете свесни сопствених осећања и да их не потискујете.

Спавање

Понекад вам је једноставно потребно да се наспавате да бисте се добро одморили. Стручњаци препоручују седам сати сна као минимум, а уколико не спавате ни толико, не изненађује уколико сте уморни и малаксали.

Ако немате времена да одмах надокнадите сав пропуштен сан, кратко дремање у току дана може да буде решење за освежење, али то не делује исто на све људе. Поред тога, ово није дугорочно решење и уколико вам се стално спава у току дана, нешто ипак морате да промените.

Време напољу

Иако у слободно време често пожелимо само да гледамо неки филм или серију, што је сасвим у реду, можда ипак треба направити паузу од гледања у екран и бавити се нечим другим. Један од примера био би да изађемо и прошетамо, нарочито ако је у близини природа.

Већ смо споменули концепт шумског купања које помаже у снижавању стреса и борби против упала, а ту је још пуно других студија које потврђују да је шетња увек здрава и добра опција. Макар и 10 минута дневно биће освежавајуће.

Прочитајте још: Изгубила је ВЕРЕНИЧКИ ПРСТЕН, а онда га пронашла 50 година касније на чудном месту

Време са другима

Баш као што нам је потребно време за себе, тако нам је потребно да и да будемо окружени другим људима. Да би то време било квалитетно проведено и сврсисходно, треба да будете окружени људима у чијем друштву можете да будете природни и које вам увек прија да видите.

Има и оних људи који исцрпљују и њих треба избегавати и генерално, а нарочито у оваквим ситуацијама, већ се фокусирати на оне људе након чијег друштва ћете се осећати одморено.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas