Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ПОРОДИЛА СЕ СА 66 ГОДИНА И ПОСТАЛА НАЈСТАРИЈА МАЈКА НА СВЕТУ: Њена ћерка је напунила 18, а ево какав живот има (ФОТО)

Прича о жени која се породила у 66 години и постала најстарија мајка на свету, шокирала је све!

1691831143_profimedia-0073543435--1-.jpg
Пхото: Профимедиа
Oglas

Румунска универзитетска професорка и ауторка дечјих романа, Адријана Илијеску имала је 66 година када је 2005. родила ћерку Елизу. То је случај који је тада шокирао светску јавност, јер се ниједна жена није порађала тако касно. Њен рекорд су касније обориле друге жене, од којих је најстарија Индијка Мадам Мангајама Јарамати, која је 2019. родила близанце у 73. години .

Али пошто је била прва, Адријана се нашла на мети критика јавности, али и верских удружења. Сви су расправљали о етици ИВФ третмана код старијих жена. Наиме, иако је Адријана носила и родила Елизу, она је није сама зачела. То јест, Елиза је дошла на свет захваљујући јајној ћелији и сперми донатора, пишу Родитељи.хр.

Фото: Профимедиа

Упркос критикама, Адријана је признала да размишља о другом детету:

 "Трудим се да се не гледам у огледало, јер то није љубазно према мени. Иако имам 72 године, осећам се као да имам 27, толико је енергије и живота у мени. Мада, када сам уморна, ја се осећам као да имам 37... Са медицинске стране потпуно је могуће да родим још једно дете. Тренутно се такви тестови раде на женама у Енглеској, тако да је то више него могуће и оствариво. Здрава сам и добро се осећам. Не пушим, не пијем. Зато бих желела да у будућности родим још једно дете, али немам разлога да журим ", рекла је Адријана шест година након што је добила Елизу.

Фото: Профимедиа

Али више није имала деце, а Елиза је успешно одгајана сама. Њена ћерка данас има 18 година.

"Одлучила сам да следим мамин модел, а с обзиром на то да је она била професорка, то желим и да радим. Разумем да неће бити лако, поготово што ћу покушати да студирам два факултета истовремено, али желим да покушам. И да кренем стопама своје мајке", рекла је недавно млада Елиза, која је средњу школу завршила са најбољим оценама.

Фото: Профимедиа

"Не волим да се тиме хвалим! Дакле, нећу да откривам тачан просек, рецимо преко 9,5", рекла је она, а на питање како изгледа њен живот, о чему се доста писало у медијима, одговара: "Била сам и остала обичан човек. Тако моји пријатељи и наставници. Не волим да причам о томе и желим да ме сви виде као обичног човека, онако како ја видим друге".

Адријана Илијеску прима просечну пензију од које издржава себе и ћерку, а ево како оне данас изгледају:

Фото: Принтсцреен Фацебоок Адриан Врауко

БОНУС ВИДЕО: 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas