Oglas
· · Komentari: 0

PORODILA SE SA 66 GODINA I POSTALA NAJSTARIJA MAJKA NA SVETU: Njena ćerka je napunila 18, a evo kakav život ima (FOTO)

Priča o ženi koja se porodila u 66 godini i postala najstarija majka na svetu, šokirala je sve!

1691831143_profimedia-0073543435--1-.jpg
Photo: Profimedia
Oglas

Rumunska univerzitetska profesorka i autorka dečjih romana, Adrijana Ilijesku imala je 66 godina kada je 2005. rodila ćerku Elizu. To je slučaj koji je tada šokirao svetsku javnost, jer se nijedna žena nije porađala tako kasno. Njen rekord su kasnije oborile druge žene, od kojih je najstarija Indijka Madam Mangajama Jaramati, koja je 2019. rodila blizance u 73. godini .

Ali pošto je bila prva, Adrijana se našla na meti kritika javnosti, ali i verskih udruženja. Svi su raspravljali o etici IVF tretmana kod starijih žena. Naime, iako je Adrijana nosila i rodila Elizu, ona je nije sama začela. To jest, Eliza je došla na svet zahvaljujući jajnoj ćeliji i spermi donatora, pišu Roditelji.hr.

Foto: Profimedia

Uprkos kritikama, Adrijana je priznala da razmišlja o drugom detetu:

 "Trudim se da se ne gledam u ogledalo, jer to nije ljubazno prema meni. Iako imam 72 godine, osećam se kao da imam 27, toliko je energije i života u meni. Mada, kada sam umorna, ja se osećam kao da imam 37... Sa medicinske strane potpuno je moguće da rodim još jedno dete. Trenutno se takvi testovi rade na ženama u Engleskoj, tako da je to više nego moguće i ostvarivo. Zdrava sam i dobro se osećam. Ne pušim, ne pijem. Zato bih želela da u budućnosti rodim još jedno dete, ali nemam razloga da žurim ", rekla je Adrijana šest godina nakon što je dobila Elizu.

Foto: Profimedia

Ali više nije imala dece, a Eliza je uspešno odgajana sama. Njena ćerka danas ima 18 godina.

"Odlučila sam da sledim mamin model, a s obzirom na to da je ona bila profesorka, to želim i da radim. Razumem da neće biti lako, pogotovo što ću pokušati da studiram dva fakulteta istovremeno, ali želim da pokušam. I da krenem stopama svoje majke", rekla je nedavno mlada Eliza, koja je srednju školu završila sa najboljim ocenama.

Foto: Profimedia

"Ne volim da se time hvalim! Dakle, neću da otkrivam tačan prosek, recimo preko 9,5", rekla je ona, a na pitanje kako izgleda njen život, o čemu se dosta pisalo u medijima, odgovara: "Bila sam i ostala običan čovek. Tako moji prijatelji i nastavnici. Ne volim da pričam o tome i želim da me svi vide kao običnog čoveka, onako kako ja vidim druge".

Adrijana Ilijesku prima prosečnu penziju od koje izdržava sebe i ćerku, a evo kako one danas izgledaju:

Foto: Printscreen Facebook Adrian Vrauko

BONUS VIDEO: 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas