Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
стрес

Психолози саветују како да се изборимо са бригама: Начин је изненађујућ

Година на измаку донела је многе бриге и још увек није све дошло на своје место у свету.

1609145149_Depositphotos_100196704_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Психичко здравље људи се погоршало, без обзира на то којих су година и у каквој животној ситуацији. Неоспорно је да смо се сви сусрели са нечим новим и да нас неизвесност и несигурност свакодневице гура у анксиозност и разне бриге. То јесте природно и нисте сами у таквој ситуацији, али треба пронаћи и начин да се носимо са тим.

Људи јесу ове године отворенији по питању својих осећања и сви више разговарамо о томе, што је добро, али некад можда није довољно. Неки су потражили и помоћ психолога и психотерапеута, што треба подржати и о томе размишљати без предрасуда. Људи који су по природи склонији томе да се брину су у почетку пандемије можда били мало спремнији за ову ситуацију у односу на непоправљиве оптимисте који се не брину ни о чему, али сада су и једни и други у сличном проблему. А тај проблем односи се на капацитет нашег организма да се носи са стресом и константном бригом.

Прочитајте још:  Радите од куће у пиџами: Зашто то никако није добро?

Рашчланите бриге на оне на које можете утицати и друге које се не могу поправити.

Како се онда изборити са тим?

Није довољно само да вам неко каже да не бринете и да то није важно, али психолози имају један савет који може да помогне. Наиме, пробајте да издвојите пола сата да се бринете о свему о чему иначе бринете, сами одредите када ће то бити, важно је само да није непосредно након буђења и пре спавања.

Фото: Депосит

Рашчланите бриге на оне на које можете утицати и друге које се не могу поправити. Пробајте да се са другима помирите, а ове прве ставите на папир и размислите како их можете решити. Практичност ће дефинитивно донети позитивне ствари, а прецртавање брига са листе донеће олакшање.

Треба наћи оно стање ума у коме сте свесни проблема и, попут благе треме пред неки важан догађај, бринути о томе како можете да их решите.

Прочитајте још: ОПРЕЗ! Не постоји савршен брак, али преко ОВИХ 5 ствари нико не прелази

То се поклапа са ранијим истраживањима која су показала да није добро превише бринути, али ни не бринути уопште. Треба наћи оно стање ума у коме сте свесни проблема и, попут благе треме пред неки важан догађај, бринути о томе како можете да их решите. То не треба да вас у потпуности заокупи, већ да буде присутно само толико да вас натера да не будете пасивни, него радити на њиховом решењу. Не знамо како се ви односите према овој теми, али немојте је избегавати, ипак је здравље у питању.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas