Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
СПАВАЊЕ

САН није исти код МУШКАРАЦА И ЖЕНА, а ово су 4 кључне РАЗЛИКЕ у спавању

Само 20 минута више сна омогућава већу продуктивност током дана.

1599818422_Depositphotos_370289680_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Ви и ваш партнер радите пуно ствари заједно и то је добро. Обоје волите мексичку храну, волите да шетате и глеате кмедије. Али када сте спремни да слатко заспите у 22 сата, ваш партнер би лако могао да остане будан до 3 ујутру, а затим да се пробуди рано ујутру као препорођен.

Како је то могуће? Ево четири главне биолошке разлике између начина на који мушкарци спавају и начина како жене спавају.

1. Женама је природно потребно више сна

Добра вест: Жене су генерално спретнијe у обављању више задатака истовремено од мушкараца. Али сва ова моћ мозга значи да женама последично треба више сна, јер је мозгу потребно време да се опорави од свих послова "мултитаскинга".

Фото: Депозит

А колико је то више? У ствари, само 20 минута више сна и пробудићете се као препорођени, упркос изузетној продуктивности током дана.

Прочитајте још: МАТЕМАТИКА ЈЕ ЈАСНА: Сваки четрнаести човек који је икада постојао – ДАНАС ЈЕ ЖИВ

2. Већа је вероватноћа да ће жене рано отићи у кревет

Поред тога, већа је вероватноћа да ће се жене раније пробудити. То је због разлике у циркадијалном ритму, који је у суштини 24-сатни унутрашњи сат који ради у позадини мозга и регулише поспаност и будност у редовним интервалима. Жене имају циркадијални циклус који је у просеку шест минута краћи, а због ове шестоминутне разлике жене обично одлазе раније у кревет и раније се буде.

Фото: Депозит

3. Несаница је чешћа код жена

С друге стране, апнеја у сну (кратке паузе у дисању током спавања) чешћа је код мушкараца. Чак 4% мушкараца има апнеју у сну, а само 2% жена.

Прочитајте још: Јапанац има решење за КРАЂУ БИЦИКЛА: Ова идеја постала је ХИТ У СВЕТУ, потреба је само једна НАЛЕПНИЦА

4. Жене спавају дубље од мушкараца

Иако женама треба више сна, ово спавање је обично квалитетније од мушког сна. Жене без поремећаја спавања у старости објективно боље спавају од мушкараца, а сан младих жена отпорнији је на спољне сметње.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas