Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Савети који ће вам користити на ПЛАЖИ: Ових 7 стрвари никако не треба да радите

Ових савета се треба држати

1658666811_Foto-Pixabay.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Повремено мазање кремом са заштитним фактором уопште није довољно да се у потпуности заштитите од дејства све јачег сунца.

Многи раде управо ове ствари и дебело греше - ево шта не смете никако себи да дозволите кад одлучите да се предате чарима сунца на мору, уз реку или базен:

Не смете први пут да наносите крему за сунчање на плажи: Крема за сунчање наноси се 15 до 30 минута пре изласка на сунце и одласка на плажу.

Не смете да остављате крему на сунцу: Висока температура може да промени формулу креме или млека за сунчање и тако их учини мање делотворном. Држите их увек у торби коју носите на плажу, или их прекријте пешкиром, мајицом...

Прочитајте још: 9 правила које морате поштовати када кренете на ПУТ са породицом: Мале грешке вас могу скупо коштати

Не смете 100 посто да се поуздате у заштитни фактор који, према упутству, садржи ваша шминка: Неопходна вам је права заштита, средства за улепшавање не садрже је у довољној мери.

Не смете да се излежавате на сунцу када поцрните: Бронзани тен не штити никога од штетног сунчевог зрачења, морате и у овом случају да наносите заштитну крему или млеко на кожу у правилним временским интервалима.

Не смете пре доласка на плажу (или на самој плажи) да наносите производе који имају анти-аге састојке или оне против бубуљица: У комбинацији са сунцем, агресивне киселине које се налазе у кремама и геловима за лице могу да учине кожу веома осетљивом.

Да бисте избегли проблеме, пре одласка на сунчање смете да употребите само хидратантне креме.

Не смете да остављате флашицу са водом на сунцу: Флашице с водом остављене да сатима стоје на сунцу ослобађају хемикалије из пластике.

Нећете, наравно, од тога умрети, али нема стручњака који не упозорава да није здраво уносити их у организам. Никад се не зна, па их сваки пут држите у хладу, покријте одећом или ставите у торбу.

Не смете да једете или цедите цитрусе на сунцу: Иако су веома здраве и садрже велику количину витамина Ц, ове воћке које многи носе на плажу, а посебно лимун којег најчешће цеде деци, могу у комбинацији са сунцем довести до хемијске реакције и гадног осипа.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas