Oglas
· · Komentari: 0

Saveti koji će vam koristiti na PLAŽI: Ovih 7 strvari nikako ne treba da radite

Ovih saveta se treba držati

1658666811_Foto-Pixabay.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Povremeno mazanje kremom sa zaštitnim faktorom uopšte nije dovoljno da se u potpunosti zaštitite od dejstva sve jačeg sunca.

Mnogi rade upravo ove stvari i debelo greše - evo šta ne smete nikako sebi da dozvolite kad odlučite da se predate čarima sunca na moru, uz reku ili bazen:

Ne smete prvi put da nanosite kremu za sunčanje na plaži: Krema za sunčanje nanosi se 15 do 30 minuta pre izlaska na sunce i odlaska na plažu.

Ne smete da ostavljate kremu na suncu: Visoka temperatura može da promeni formulu kreme ili mleka za sunčanje i tako ih učini manje delotvornom. Držite ih uvek u torbi koju nosite na plažu, ili ih prekrijte peškirom, majicom...

Pročitajte još: 9 pravila koje morate poštovati kada krenete na PUT sa porodicom: Male greške vas mogu skupo koštati

Ne smete 100 posto da se pouzdate u zaštitni faktor koji, prema uputstvu, sadrži vaša šminka: Neophodna vam je prava zaštita, sredstva za ulepšavanje ne sadrže je u dovoljnoj meri.

Ne smete da se izležavate na suncu kada pocrnite: Bronzani ten ne štiti nikoga od štetnog sunčevog zračenja, morate i u ovom slučaju da nanosite zaštitnu kremu ili mleko na kožu u pravilnim vremenskim intervalima.

Ne smete pre dolaska na plažu (ili na samoj plaži) da nanosite proizvode koji imaju anti-age sastojke ili one protiv bubuljica: U kombinaciji sa suncem, agresivne kiseline koje se nalaze u kremama i gelovima za lice mogu da učine kožu veoma osetljivom.

Da biste izbegli probleme, pre odlaska na sunčanje smete da upotrebite samo hidratantne kreme.

Ne smete da ostavljate flašicu sa vodom na suncu: Flašice s vodom ostavljene da satima stoje na suncu oslobađaju hemikalije iz plastike.

Nećete, naravno, od toga umreti, ali nema stručnjaka koji ne upozorava da nije zdravo unositi ih u organizam. Nikad se ne zna, pa ih svaki put držite u hladu, pokrijte odećom ili stavite u torbu.

Ne smete da jedete ili cedite citruse na suncu: Iako su veoma zdrave i sadrže veliku količinu vitamina C, ove voćke koje mnogi nose na plažu, a posebno limun kojeg najčešće cede deci, mogu u kombinaciji sa suncem dovesti do hemijske reakcije i gadnog osipa.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas