Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Које су предности бициклизма? Физичка активност која је вишеструко корисна

Сваки вид физичке активности је добар за наше здравље, а вишеструко користан може бити и бициклизам

1695814437_shutterstock_2030336525.jpg
Фото: Шхуттерстоцк
Oglas

Овај начин рекреације позитивно утиче на физичко и ментално здравље, доприноси одржавању равнотеже и јачању костију с обзиром на то да окретањем педала тело пружа отпор. Одлично делује против депресије и стреса, па уколико осећате да вас обузима такво осећање, седите на бицикл и провозајте се.

Стручњаци кажу да је два сата вожње бициклом недељно довољно за постизање кондиције и побољшање здравља. Не захтева превише физичке спремности и прија почетницима који желе да се баве спортом.

Истраживања су показала да бициклизам помаже и код упала горњег респираторног система и ублажавања симптома прехладе. Сматра се да може да смањи симптоме прехладе и инфекција за 40 процената. Помаже и код јачања имунитета јер је реч о врсти лагане вежбе која повећава стварање есенцијалних протеина и буђење белих крвних ћелија.

Бициклизам је једна од најефикаснијих рекреативних активности јер активира све групе мишића, нарочито ногу, па представља тренинг за готово цело тело. Већ после две-три недеље редовне вожње бицикла бићете поносни на савршен облик својих ногу јер окретање педала захтева рад свих мишића у њима. Такође, мишићи доњег дела леђа као и трбушни, помажу да задржите правилан положај тела на бициклу.

БОНУС ВИДЕО

 Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas