· · Коментари: 0
савети

Седам САВЕТА МИЛИЈАРДЕРА за постизање УСПЕХА У ЖИВОТУ

Најбоље савете како постићи високе циљеве у животу деле они који су то постигли.

1644935415_meeting-g721bc6fe0_1280.jpg
Фото: пиxабаy

Да треба учити од искуснијих и успешнијих, опште је познато правило. Богатство и новац се стиче постепено и мукотрпно. Неки од најбогатих људи света имају неке своје навике, које су се показале исправним, стога погледајте листу неких од њих, које и сами можете да примењујете.

1. Живот испод својих могућности

Иако је "тата" фацебоок-а већ и пре неколико година имао довољно финансијских средстава да купи кућу, он је то тек недавно урадио. Његова кућа кошта 7 милиона долара, а цена је неупоредива са његовом укупном вредношћу (Зуцкенберг-ово богатство се процењује на 17.5 милијарди долара). Заправо, цена куће износи 0.04 одсто од његовог укупног богатства. Марк Зуцкерберг добро живи и испод својих могућности, а то је лекција коју сви, милијардери или не, треба да науче.

2. Враћање друштву

Бил Гејтс је поклонио толико новца да је због тога пао и на Форбес-овој листи најбогатијих људи. Он је донирао толико новца из филантропских разлога, захваљујући својој богатој подршци, Фондација Билл & Мелинда Гатес највећа фондација у САД-у. Не морате да поклањате милијарде као Бил Гејтс, али можете да одвојите мало времена да волонтирате, позовете неки хуманитарни број или пошаљете смс, или бар да укажете и проширите глас о некоме коме је потребна помоћ. Направићете велику разлику чак и ако сте само еколошки свесни. Добро се добрим враћа.

Прочитајте још: КАКО СЕ ПИШЕ: "У БУДУЋЕ" или "УБУДУЋЕ", знате ли како је исправно?

3. Вежба усавршава

Сви су били одушевљени неодољивим презентацијама загонетног Стива Џобса, али његов таленат није био урођен. Џобс је приказивао Аппле-ове производе као да се налазио у својој дневној соби, са најближим пријатељима, а не пред милионским аудиторијумом. Ово је успео да постигне вежбањем – осећај неформалности долази тек након исцрпљујућих сати вежбања. Да бисте били добри у нечему, потребно је много напорног рада и праксе.

Фото: пинтерест

4. Размишљање на дуге стазе

Ворен Бафет је познат по улагањима са дугорочним резултатима на видику, а не као неко ко само брзо купује и продаје. Крајње је време да почнете да размишљате на дуге стазе. Иако сте још увек млади и чини се да је пензија деценијама далеко, било би пожељно да већ сада почнете да размишљате какав живот желите да имате у познијим годинама. Увек можете да почнете са уплаћивањем животног осигурања које има велики број варијанти и бенефиција – што пре почнете, више ћете и добити на крају.

5. Радите оно што волите

У једној од својих емисија, Опра Винфри је изјавила: “Људи проналазе срећу у ономе чиме се баве. Ако не радите оно што волите, сваког дана помало умирете.” Важно је имати каријеру у којој уживате. Проводите доста времена на послу па, ако вам се он не свиђа, почните бар да радите на плану како да ово стање промените. Хеј, зашто одустајете и пре него сте покушали? Зар желите цео живот да проведете у некој фирми само зато што је она на “добром гласу”, не узимајући у обзир да ли вам се рад у истој свиђа? Преузмите већ једном ствар у своје руке. Неће бити лако и можда ће вам бити потребно и више времена него сте мислили, али најбитније од свега је ваш крајњи циљ – бавити се оним што волите.

Прочитајте још: 12 ТРАГОВА ПРЕВАРЕ КОЈЕ ЖЕНЕ ЧЕСТО НЕ ВИДЕ: Толико су суптилни, да ћете често помислити да претерујете

6. Живите живот пуним плућима

Велики број милијардера примењује концепт живота “Живи као да ти је последњи дан”. Сара Блејкли, милијардерка која је творац фирме Спанx (баве се производњом женског рубља), имала је неугодно искуство са само шеснаест година. Наиме, њену најбољу пријатељицу је ударио аутомобил, те је подлегла повредама. Сара каже: “Већ тада сам схватила колико је живот пролазан и да никада не можете знати кад су вам дани одбројани”. Немојте се плашити да ризикујете! Живите живот до максимума, јер нико не зна шта нам носи сутра.

7. Верујте свом инстинкту

Ралф Лорен се ослања на свој инстинкт - оно чему највише верује: “Није ми потребна фокус група да бих знао шта људи желе. Ја то осетим. И сами знате шта ће ганути људе, јер је то и вас додирнуло. Човеков геније лежи у његовој интуицији, а не у факултетској дипломи”.  Не радите ствари да бисте само угодили другима. Угодите прво себи, а ако сте верни себи и својим начелима, успех неће изостати.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.