· · Коментари: 0

Смањите анксиозност за 23 секунде: Вежба је кратка и можете да је радите било где

Вежбу за смањење анксиозности можете да радите у било које време и на било ком месту

1666247880_model-gc68a45362_1280.jpg
Фото: Пиxабаy

Др Кори Јагер, психотерапут Детроит пистонса, америчког кошаркашког клуба који игра у НБА лиги, открио је једноставну праксу како да за само 23 секунди смањите стрес и анксиозност. Тражио је начин како да кошаркаш смањи откуцаје срца између позива за фаул и слободног бацања, и открио је да је то могуће уз мало свесног дисања.

Прочитајте још: "Не желим да изгледам ружно док рађам дете": Инфлуенсерка се шминкала пред порођај, а многи су ОСУДИЛИ ЊЕН ПОТЕЗ (ВИДЕО)

Ако НБА играчи могу ефикасно да искористе 23 секунде под таквим притиском, можете и ви ефикасно да искористите мале тренутке током свог дана. Добра страна ове вежбе јесте што можете да је радите увек и свуда, а да други то уопште не примете. На пример, можете вежбу од 23 секунди практиковати пре састанка или важног телефонског позива. Уместо да безумно скролујете друштвене мреже, опсесивно размишљате шта ћете рећи на састанку и како ћете извести неко задатак или проверавате поруке, ви удахните дубоко и будите потпуно присутни у тренутку. Без обзора где сте, увек можете да се зауставите да бисте се поново фокусирали, да смањите напетост и откуцајесрца за изузетно кратко време. Све што је потребно је 23 секунде.

Како се изводи вежба од 23 секунде за смањење анксиотности и напетости?

Прво, обратите пажњу на своје расположење у датом тренутку. Напишите реченицу или две о томе. Подесите тајмер на 23 секунде, па једноставно дубоко удишите ваздух током тог времена. Обратите пажњу на то како се ваш дах креће по целом телу. Док вам пажња лута, позовите свој фокус назад на дах. Када истекне 23 секунде, прекините вежбу и приметите да ли се ваше расположење уопште променило.

Више пута у току дана практикујте ову вежбу, искористите тренутак да удахнете и поново се усредсредите. Обратите пажњу када је вежба деловала, а када сте морали да је поновите. Забележите то конкретније тако што ћете записати тренутак, датум, време, како сте се осећали, локацију...

Прочитајте још: Оптичка илузија која је збунила и познате: Да ли сте успели да видите сирену?

Можете открити и важне ствари о себи, као што је на пример да ли вам је боље да се фокусирате ујутро него увече; Имате ли проблема са опуштањем када сте у јавности? Да ли вас присуство одређених појединаца или одређених задатака чини посебно напетим? На овај начин можете добити одговоре које ствари у свом животу треба да промените, од којих људи треба да се дистанцирате, шта је вредно труда, а шта вас превише исцрпљује...

Када практикујете ову вежбу дубоког дисања од 25 секунди, можете изговарати афирмације, радите је затворених очију, онако како вама највише прија. Уложите током дана време у своје опуштање, мир, менталноздравље - не дозволите да вас напетост и стрес обузму и украду вам фокус, свест о лепоти садашњегтренутка.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 


 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.